Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi Referandumu çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. AK Parti Canik İlçe Gençlik Kolları üyeleri ve Canik'teki genç girişimcilerle Canik Kültür Merkezi'nde buluşan Başkan Genç, akşam ise Teknepınar Mahallesi'nde "Genç Kürsü programında gençlerle biraraya geldi. Gençlere neden 'evet' denilmesi gerektiğini anlatan Genç, gençlerin yeni sistemle ilgili sorularını da yanıtladı.

PEDALI DEVAMLI ÇEVİRMELİZ

Daha çok evet için çalıştıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Büyük medeniyetler kurulmuş bir coğrafyada yaşıyoruz. Ülkemiz son yıllarda büyük aşama kaydetti. Daha ileri gitmek için bisikletin pedalını devamlı çevirmeliyiz. Bugün yeni bir şey yapmak lazım. Yoksa patinaj eder durursun. Bizim medeniyetimiz 'iki günü bir olan ziyandadır' diyor. Bu bireyler ve kurumlar için de geçerli olan bir şeydir. Daima ileri gideceğiz" dedi.

DEĞİŞİMİ CESURLAR GERÇEKLEŞTİRİR

Türkiye'nin genç bir nüfusu olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Bütün enerjimizle daha ileri gitmek için çalışacağız. Üretiyoruz, genç bir nüfusumuz var. Bu nüfusumuzla yapamayacağımız hiçbir şey yok. Birilerinin güvenmediği bu gençliğe biz sonuna kadar güveniyoruz. Biz değişimden yanayız. Değişimi cesur insanlar gerçekleştirir. Damar tıkanıklığını engellemek için Cumhurbaşkanına yetki veriyoruz. Bu sistem gelecekteki tehlikeleri bertaraf ediyor" diye konuştu.

MEDENİYETİMİZE YAKIŞIR SİSTEM

Meselenin Cumhurbaşkanına yetki verme meselesi olmadığını ifade eden Başkan Osman Genç, "Mesele yolları yenileme meselesi. Hızlı karar alıp, hızlı hareket etmemiz lazım. 100 yılda 65. Hükümeti kurduk. Kısa ömürlü hükümetler de epey vardı. ABD'nin 240 yıllık döneminde 45 tane başkan seçilmiş. ABD'nin bizim gibi bir medeniyeti, geçmişi de yok. Ülkemizin medeniyetimize yakışır bir sisteme ihtiyacı var. Bu da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir" şeklinde konuştu.

MİLLET 5 YIL SONRA HESABINI SORAR

Cumhurbaşkanı seçildiğinde milletin hükümeti kurmuş olduğuna vurgu yapan Genç, "Millet 'Cumhurbaşkanını seçtim, yetkiyi sana verdim. Hükümetini kur, güven oyunu sana biz verdik, hemen bize hizmete başla diyor.' Yeni sistemde meclis daha güçlü olacak. Yürütme ayrı, yasama ayrı. Yasama sadece yasama ve denetleme görevini yapacak. Hükümeti Cumhurbaşkanı kuruyor. Millet 5 yıl sonra hesabını seçtiği adama sorar" ifadelerini kullandı.

GENÇLERİN SORULARINI YANITLADI

Gittiği yerlerde vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, vatandaşların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili sorularını da yanıtladı. Başkan Genç'in referandum çalışmalarına AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, meclis üyeleri ve muhtarlar da eşlik ediyor.