İlk şaka temalı kripto coin projesi olan Dogecoin’in yanı sıra Shiba Inu gibi pek çok popüler meme coin projesinin de simgesi olan internet fenomeni köpek Kabosu hayatını kaybetti. Kabosu’nun vefat haberinin ardından DOGE fiyatında hareketlilik yaşandı.

17 yaşındaki Kabosu'nun sahibi Japon Atsuko Sato, yaptığı paylaşımda sevimli köpek Kabosu’nun 24 Mayıs sabahı hayata gözlerini yumduğunu duyurdu. 2022 yılından beri lösemi tedavisi gören Kabosu’nun ölümü, kripto coin tutkunları başta olmak üzere sevimli köpeği tanıyanları yasa boğdu.

Shiba Inu cinsi dişi bir köpek olan Kabosu, 2010'da sosyal medya kullanıcılarının şaşkın ifadesi ve çapraz patileriyle poz verdiği bir fotoğrafı paylaşmasının ardından bir internet yıldızı haline gelmişti. 2013 yılında ise Kabosu’nun fotoğrafı, Dogecoin projesinin resmi logosu olmuştu.

Kabosu’nun hayata gözlerini yummasının ardından Dogecoin düşkünlüğü ile bilinen ünlü milyarder ve kripto tutkunu Elon Musk, X hesabından yaptığı paylaşımda hem takipçilerini hem de hayvanseverleri duygulandırdı.

Yaptığı paylaşımda Musk, ABD’deki bir hayvanat bahçesinde yaşayan ve bulunduğu alana dört yaşında bir çocuk düştükten sonra vurularak öldürülen goril Harambe ile Kabosu’yu yan yana gösteren bir fotoğrafa yer vererek Kabosu için, “Dostu Harambe’nin yanına cennete yükseldi” ifadelerini kullandı.

Kabosu’nun ölümü üzerine Musk’ın yaptığı paylaşım sonrası Dogecoin’deki yükseliş, son 7 günlük zaman diliminde yüzde 11’i geçti. Bu yazı yazıldığı saat itibarıyla Dogecoin, CoinMarketCap verilerine göre 0,1675 dolardan işlem görüyor.

DOGE denilince akla, düzenlenen ön satış etkinliği ile kripto balinaları kendine çeken çok zincirli ilk DOGE projesi olma hedefindeki Dogeverse token geliyor. Ön satışta topladığı fonlar 15 milyon doları aşan proje, köpek coin arayışındaki yatırımcılardan yoğun ilgi görüyor.

Çok Zincirli İlk DOGE Projesi Dogeverse Token

Şeffaflığı ve güvenliği ile tanıdığımız Ethereum ağı üzerinde inşa edilen ancak 6 blok zincirine yayılan bir mekanizmaya sahip Dogeverse token satın almak isteyen yatırımcılar, indirimli ön satış etkinliğine hücum ediyor.

Kapalı kripto toplulukları arasındaki engelleri kaldırmak için yola çıkan Dogeverse token, Wormhole ve Portal Bridge gibi yenilikçi teknolojilerden faydalanarak 6 blok zinciri arasında kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde dolaşım imkanı sunuyor.

Çok zincirli işlevsellik, token sahipleri için yalnızca ağlar arası serbest dolaşım imkanı sağlamıyor, aynı zamanda likidite ve genel faydayı da artırıyor. DOGE’yi tek zincirin ötesine taşıyan Dogeverse token ile Ethereum, BNB Zinciri, Solana, Polygon, Avalanche ve Base ağları bir araya geliyor.

Tüm ağ bağlantılarının ön satış bitmeden tamamlanmış olması sayesinde yatırımcılar, satın aldıkları DOGEVERSE tokenleri dilediği blok zincirinden talep etme imkanı buluyor.

Verimlilik ve hız optimizasyonu sayesinde DOGEVERSE token, kripto operasyonlarındaki maliyetleri düşürmeyi ve güvenliği artırmayı da hedefliyor.

15 Milyon Doları Aşan Dogeverse Ön Satışında Son Günler

Benzersiz bir kripto evreni yaratmak ve ilk gerçek çok zincirli DOGE tokeni olmak için geliştirilen 6 zincirli Dogeverse tokenin toplamda 200 milyar adet token arzı bulunuyor. Sahiplerine zincirler arası bir kripto deneyiminin kapılarını aralayan Dogeverse token satın almak isteyen yatırımcılar, indirimli ön satış etkinliğinin son günlerini yaşıyor.

Yol haritasına göre ilerleyen Dogeverse coin’in borsa listelemeleri sonrasında piyasa değerinin 60 milyon dolara ulaşması tahmin ediliyor. Ön satış performansı ile en popüler meme coinler listesine girmeye aday Dogeverse satın almak isteyen yatırımcılar, halen devam eden etkinliğe katılabiliyor.

Her aşamada Dogeverse token fiyatı artarken erken dönem yatırımcılar borsa listelemeleri öncesinde potansiyel olarak daha fazla kar elde ediyor. Mevcut aşamada Dogeverse tokenler, 0,00031 dolar fiyat ile yatırımcılara sunuluyor.

Deneyimli proje ekibi, Dogeverse token topluluğunun kazancını yalnızca borsa performansına bağlamıyor.  Topluluk odaklı bir yaklaşım ile hareket eden Dogeverse ekibi, ön satış ile birlikte devreye alınan staking mekanizması ile de alkış topluyor. Pasif gelir elde etmek isteyen yatırımcılar, satın aldıkları DOGEVERSE tokenlerini stake ederek yani belirli bir süre boyunca kilitleyerek çeşitli avantajlardan yararlanabiliyor.

Dogeverse staking paneline göre tokenlerini kilitlemeyi tercih eden yatırımcılara ödenecek staking ödüllerinin iki yıla yayılması hedefleniyor. İlk yılda arzın yüzde 8’i ve ikinci yılda yüzde 2’si olacak şekilde dağıtılacak ödüllerin, uzun bir süre boyunca topluluğu teşvik etmesi amaçlanıyor.

Staking panelindeki güncel verilere göre şu ana kadar stake edilen Dogeverse token sayısı daha şimdiden 33 milyar adeti geçiyor. Yıllık Getiri Yüzdesi (APY) yüzde 48’de konumlanırken ETH bloğu başına ödül 6088,28 DOGEVERSE token olarak belirleniyor.

İsim benzerliği sebebiyle DOGE hareketlerinden de etkilenme potansiyeli taşıyan Dogeverse token, Dogecoin alternatifi arayan yatırımcıların dikkatini çekiyor.

İndirimli fiyatlardan Dogeverse token satın almak isteyen yatırımcılar, devreye alınan çok zincirli yapı sayesinde ETH, USDT, SOL, BNB, MATIC, AVAX, BASE ve kart işlemleri ile ön satış etkinliği bitmeden projedeki yerini alabiliyor.