Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Erdem Demirdağ, son dönemde siyasetin gündeminde olan erken seçimi değerlendirdi. DP'nin seçime hazır olduğunu söyleyen Demirdağ, "Seçim için kendisini hazır hissetmeyen partinin siyasette yer işgal etmesine gerek yok" ifadelerini kullandı.

HER ZAMAN HAZIRIZ

Demirdağ, "Hükümetin yürüttüğü 'darbe hukuku' ve OHAL şartları hala yürürlükte. Buna rağmen siyasi partiler toplumu aydınlatmak ve bilinçlendirmek için elinden gelen her şeyi, her türlü riski göze alarak yapmaya devam ediyor. Biz seçime her zaman hazırız. Son seçimde Türkiye'nin 81 ilinde de tam liste olarak milletvekili adaylarımızı ilan etmiştik. Şimdi yine hazırız. Siyasi partiler yaşayan bir organizmadır. Bunun gereği de sürekli kongreler yapılır, teşkilatlar kurulur. Bu organizma hiç durmaz. Bizim açımızdan bahsedildiği gibi seçim erken veya zamanında olmuş farketmez. Biz bu büyük siyasi hareketin temsilcileri olarak, elbette her zaman olduğu gibi seçime tek başımıza girmek isteriz. Ama Türkiye'nin giderek ağırlaşan koşulları, ekonomik sıkıntılar, içeride ve dışarıda yaşanan sorunlar, terör örgütlerinin sayısının artarak faaliyetlerini sürdürmeleri söz konusuyken biz de memleketin ihtiyacı çerçevesinde, her şeyin üzerinde tuttuğumuz memleketimizin menfaatleri için seçim işbirliği de yapabiliriz. Şu an planda öyle bir şey yok ama gereği buysa yapmaya hazırız" diye konuştu.

SEÇİM İÇİN, OHAL KALDIRILMALI

Seçim için mücadele edeceklerini söyleyen Demirdağ, "Seçim hür ve baskısız bir ortamda olması lazım. OHAL şartlarında, darbe hukukunu geçerli kılarak seçim yapılırsa bunun adını başka bir şeydir. Seçimin yapılabilmesi için OHAL'in mutlaka kaldırılması gerekiyor" dedi.

Zerrin SOMUNCU / ÖZEL HABER