n

n
n Hizmet bedeli adı altında bizlerden alınan her türlü ücreti sorguluyor muyuz..
n
n Yoksa bize ödememiz gereken bedel bildirildiğinde arkasına önüne bakmadan derhal ödememizi yapıyor muyuz.
n
n Her hizmetin bir bedeli vardır mantığıyla yasalardan doğan boşlukları iyi takip edip bu durumu çok iyi değerlendiren kurnazlarla karşı karşıyayız günümüzde.
n
n Örneğin,bankaların kart aidatı,işletim bedeli vs. vs.adı altında bizlerden aldıkları bedel, itiraz edildiğinde geri alındığından haberiniz var mı? O kadar ilginç ki itiraz etmezsen aldıkları kar kalıyor.
n
n Halbuki yasal dayanaktan yoksun alınan bu gibi ücretler direkt olarak durdurulması gerekir,bununla ilgili düzenleme mi yapılır,yaptırım mı konur o nu devletin ilgili kuruluşları takip ediyordur,etmesi bir an önce de çözüme kavuşturulması da gerekiyor.
n
n Bu aşamada bizlere düşen böylesi durumlarda ve daha nice hizmet alımlarında karşılaştığımız ve karşılaşacağımız haksızlıklar karşısında tüketici derneklerine,bağlı bulunduğunuz ilçe kaymakamlıklarında bulunan hakem heyetlerine başvurmanız yeterli olacaktır.
n
n Nasıl hareket edeceğinizi,nasıl sömürülmemeniz gerektiğini anlatmaya hazır gönül insanları bekliyor olacak bu gibi yerlerde Sizleri.
n
n Bu vesileyle tüketicinin haklarını var gücüyle korumaya çalışanları taktirle karşılıyorum.
n
n 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü kutlu olsun..
n
n
n
n
n