Samsun'da bazı kişilerin işçi aramak için duvarlara ilan yapıştırdığını hatırlatan İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, adres olarak kurumlarını gösterdi.

Kılıçaslan, "İşverenin ve iş arayanın mağdur olmaması için bizlere müracaat etmeleri daha yararlı olur. Kurum olarak işverene, işçi alması halinde teşvik sağlıyoruz; iş arayan ise mağdur duruma düşmemiş oluyor. Duvarlara asılan ilanlara itibar ederek mağdur duruma düşen vatandaşlarımızda bulunmaktadır. Bununu için işçi talebi olanlar mutlaka devletin kurumu olan İŞKUR'a müraücaat ederek kayıt yaptırması gerekmektedir. Kurumumuza kayıtlı şuan itibari ile 22 bin 770 işletme bulunmaktadır. 2 bin 200 işletmemiz işçi teşviğinden yararlanmaktadır. Bu işyerleri devletimizin sağlamış olduğu teşvikten de yararlanmas imkanı sağlamaktadır. İşçilerde mağdur duruma düşmemiş olacaktır" diye konuştu.

10 BİN KİŞİ FAYDALANDI
İŞKUR tarafından düzenlenen eğitim programlarından 10 binin üzerinde kişinin yararlandığını ve işletmelerde istihdam sağlandığını da söyleyen Kılıçaslan, "2016 yılının ilk 3 ayında 645 kişiye kurs verildi. Yine düzenlediğimiz işbaşı eğitim programızdan 2 bin 507 kişi, girişimcilik programızdan ise 276 kişi faydalanmıştır. Bundan dolayı işverenlerimizi işçi arama konusunda kurumumuza kayıt yaptırmaya, iş arayan vatandaşlarımızı da düzenlediğimiz iş programlarından faydalanmaları için bekliyoruz" şeklinde konuştu.

SAMSUN'UN İŞ GÜCÜ ARAŞTIRILACAK
Kılıçaslan, İŞKUR Samsun İl Müdürlüğü tarafından İşgücü Piyasası Araştırması da gerçekleştirileceğini söyledi. Yapılacak araştırma ile Samsun'un işgücü piyasasının fotoğrafının çekileceğini, Samsun'da 20 kişiden daha fazla çalışanı olan, bin 236 işyerinin ziyaret edileceğini dydeden İŞKUR Müdürü Hasan Kılıçaslan şunları söyledi: "Araştırmamız 6 Mayıs tarihine kadar devam edecek. İş ve meslek danışmanlarımız işverenlerle gerçekleştireceği görüşmeler sonrasında, ilimizde istihdam edilenlerin meslek bilgileri, ihtiyaç duyulan açık işler ve bu açık işlerde aranan özellikler, bulunmasında, karşılanmasında güçlük çekilen meslekler ile bu mesleklerde neden çalışacak kişi bulunamadığına ilişkin bilgiler ve önümüzdeki yıl için istihdam beklentileri tespit edilecek. Elde edilecek sonuçlar İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nda da görüşülerek İlimizin istihdam politikalarına yön verilecektir."

Bayram OK