Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, belediye başkanlığında başlattığı Milet Bahçesi 2. Etap Projesi, Anıt Eser ve Yeşil Yol konularında açıklamada bulundu.

666 gram reçine esrar ele geçirildi 666 gram reçine esrar ele geçirildi

Düzce’de 5 yıllık görev süresi boyunca değişim, dönüşüm ve yenileme kararlılığı ile çok sayıda projeye imza atan Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, yeni dönem için hazırlıkları tamamlanan ve inşaat çalışmalarının seçim sonrasında hemen başlayacağı projelerden biri olan millet bahçesi 2. etap, anıt eser ve yeşil yol hakkında konuştu.

Şehrin merkezindeki en büyük yeşil alan olma özelliğini taşıyacak Millet Bahçesi 2. etabın projesinin hazır olduğunu ve ihale aşamasına geldiğini aktaran Başkan Özlü; “Şehir merkezindeki yeşil alanlarımızı daha verimli kullanmak üzere yenileyerek vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Milletin olanı millete tahsis ettik. Anıtpark ile entegre hale getirdiğimiz 30 dönümlük ilk etapta hemşehrilerimiz nefes alıyor. Şimdi ikinci etap diyoruz. Şehir merkezimizin en büyük yeşil alanını inşa edeceğiz. Eski stadyumun olduğu alanın tamamı olduğu gibi kalacak, toplanma alanı olarak değerlendirilecek şekilde, çevresini de yürüyüş yolları, bisiklet yolları, park, dinlenme alanları ve çimlerle donatılmış bir sosyal yaşam merkezi olarak inşa edeceğiz. 56 dönüm bir alandan söz ediyoruz. Şehrin merkezinde bu büyüklükte bir alanın yeşil olması, park olması, şehrimizin doğasına duyduğumuz saygının bir kanıtıdır. Bugüne kadar ne planladıysak, çevresel faktörlerden kaynaklı gecikmeler olsa bile hepsini yaptık. Yaparız dediysek mutlaka yaparız, yapamayacağımız hiçbir konuda da söz vermeyiz” dedi.

Düzce deyince akıllara gelecek: anıt eser

Millet Bahçesi 2. Etabının şehir merkezinde büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini ifade eden Başkan Özlü, proje alanında bir de Anıt Eser planladıklarını anlatarak “Düzce’nin adı geçtiğinde akıllara gelecek bir yapıya ihtiyaç var. Bakın Valilik binası dış cephe düzenlemesini yaptıktan sonra nasıl ilgi gördü ve beğenildi. Kimse bunu inkar edemez. İşte bu sebeplerden şehrimizin özelliklerini yansıtacak bir yapı olarak Millet Bahçesi 2. Etap içinde 81 ilden getireceğimiz taşlarla inşa edeceğimiz bir Anıt Eser yapacağız. Bu eser Düzceli hemşehrilerimizin ve şehir dışından gelenlerin mutlaka ziyaret etmek isteyeceği güzellikte bir yapı olacak” ifadelerini kullandı.

Yeşil yol ile iki park birbirine bağlanacak

Millet Bahçesi 1. ve 2. etap arasında yürüyüş yolu inşa edilerek parklar arası yaya bağlantısının sağlanacağını sözlerine ekleyen Faruk Özlü; “Mevcut Millet Bahçesi alanımız ile eski stadyum alanında inşa edeceğimiz 2. Etap arasında yaya ulaşımının kesintisiz sağlanması amacıyla Yeşil Yol inşa edeceğiz. Ömer Seyfettin Sokak’ta yapacağımız düzenleme ile burada sadece yaya dolaşımını sağlayacağız. Çevre sokaklarda araç akışı yine olacak, ancak şehir merkezini yayalaştırmak konusunda önemli bir talebe cevap vermiş olacak. Tüm altyapımız hazır, 31 Mart’tan sonra kaldığımız yerden çalışmaya devam edecek, Düzce’miz için en güzelini inşa etmeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: iha