Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Nejdet Güneysu, Samsun Anadolu Lisesi (SAL) öğrencileri ve mezunların eğitim politikalarına karşı yayınladıkları bildirinin provokatif amaçlı olduğunu söyledi.

Güneysu, ''Birileri orada keyfinin rantının bozulmasını istemiyor. İstediğimiz gibi at oynatalım diyor'' diye konuştu.

İHH ve DAEŞ'İN NE ALAKASI VAR?
Bildiride yer alan İHH'nın lisede DAEŞ propagandası ve zorla bağış alındığı iddialarının son derece yanlış olduğunu kaydeden Güneysu, ''Milli Eğitim Bakanlığı, İHH, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen'in koordinesinde her sınıfın bir yetimi olsun diye bir yardımlaşma projesi yapıldı. Sadece SAL'da değil, bütün okullarda öğrenci ve öğretmenlerle görüşüldü. Burada birileri ne yapmak istiyor anlaşılmış değilim. DAEŞ'le İHH'yı ve projeyi bütünleştirmek isteniyor. Bir terör örgütüyle İHH'nın ne alakası var bunu bilemiyoruz. Öğrencilerin yardımlaşma duygularını ideolojik temellere çeken bir anlayış var. Bu son derece yanlış. Hiçbir zaman bir öğrenciden zorla bağış alınmaz. Bu tamamen provokatif bir şey'' ifadelerini kullandı.

SENDİKACILAR GENÇLERİ TETİKLİYOR
Bildiride kadrolu olmayan bir öğretmenin, Eğitim Bir-Sen tarafından baskıyla kadroya alındığı iddalarına da değinen Güneysu, ''SAL'da kadrolu olmayan öğretmen yok. Bu olay da gençleri tetikleyen sendikacıların olduğunu gösteriyor. Öğrenci hangi öğretmene sendikal teklif yapılıp yapılmadığını bilemezler. Hiçbir idareci bizim adımıza gidip öğretmenlere üye ol demez. İnşaatla ilgili söylenenler var. Okul alanının ranta çevrilmesi söz konusu değil. Milli eğitim müdürlüğüyle bu konuda görüştüm. O alana SAL'a bağlı 3 yeni bina yapılacak. Birileri orada keyfinin rantının bozulmasını istemiyor. İstediğimiz gibi at oynatalım diyor. Kimse SAL'ın eğitiminin nereden nereye geldiğini konuşmuyor. Öğrencileri kavgaya gürültüye çekmek istiyorlarsa yanlış yapıyorlar. Bunun hesabını halka ve velilere vermek zorundalar'' dedi.

OKULLARA İDEOLOJİK ELBİSE GİYDİRMEYİN
Eğitimin ideolojik temellerden uzaklaştırılması gerektiğini ifade eden Güneysu, şu şekilde sürdürdü: ''Bu bildiri Türkiye genelinde estirilmeye çalışılan provokatif rüzgarın körüklenmesi. Gençlerimiz gaza gelmesinler. Bu gazı verenlerin de akıllarını başlarına toplamalarını tavsiye ediyorum. Eğitimin ideolojik temellerden uzaklaştırılmasını istiyoruz. Öğrencileri kışkırtanların akıllarını başlarını toplamalarını istiyoruz. Bir güruh, tam da yeni eğitim öğretim dönemi planlanacakken eğitimi böyle dizayn etmeye çalışıyor. Hiç kimse bazı okulları kutsayarak oralara ideolojik elbiseler giydirmeye kalkmasın.''

Zerrin SOMUNCU