Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkarak Kurtuluş Mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 100. yıldönümü Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Samsun Valiliği ve sivil toplum kuruluşlarının yapacağı etkinlikler ile kutlanacak. Haber Medya Grubu da kurtuluş meşalesinin yakıldığı Atatürk'ün şehri Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılına yakışır bir şekilde kutlanması ve idrak edilmesi için devletin tüm kurumlarını, hükümeti, Milli Güvenlik Kurulunu ve siyasi partilerin genel başkanlarını, 19 Mayıs 2019'da Samsun'a davet etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Haber Medya Grubu'nun 100. yıl teklifini değerlendirdi.

İLK DESTEK DEMİRCAN VE DEMİR'DEN

Haberaks TV'de konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık eski bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, teklife sıcak bakmış ve bunu bir öneri olarak Ankara'ya ileteceğini söylemişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise aday olarak katıldığı programda, bu durumun kendileri için bir motivasyon olacağını belirtmişti.

DEĞERLENDİRİLECEK

Teklifi değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 'Haber Medya Grubu'nun teklifini bizler de takip ettik. 100. yıl programının kurumsal kimlik ve organizasyon şemasını kamuoyu ile paylaşıldıktan sonra umut ediyorum ki Haber Medya Grubu'nun, toplumun farklı kesimlerinin ve bütün önerilerin değerlendirilerek bir neticeye varılacak. En azından şunu söyleyebiliriz: Sayın Cumhurbaşkanımız başından beri sahiplendiği ve resmi adı olarak Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınmış olan 100. Yıl'dan bahsediyoruz. Bu konuda her birimiz üzerimize düşen çalışmayı şu ana kadar yaptık. Ama yeni fikir ve önerilere açığız' dedi.

BU TEKLİFİ KUTLUYORUM

100. Yıl'ın çok önemli olduğunu ifade eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı 19 Mayıs 1919'un 100. yılı çok önemlidir. Bu konu hakkında en kısa zamanda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim. Samsun'un bir vatandaşı ve milletvekili olarak, yapmış olduğunuz bu teklifi kutluyorum. Bizim açımızdan bu çok önemlidir. Böyle bir hassasiyet ile bu teklifi ortaya çıkarmanız çok önemlidir. Parti yönetimimin ve genel başkanımın Samsun'a gelmesi için elimden gelen girişimi yapacağım ve gelmelerini de sağlayacağım. Üzerime düşecek bir görev olursa elimden gelen katkıyı göstereceğim' diye konuştu.

HABER MEDYA'YA TEŞEKKÜR EDİYORUM

100. yıl etkinlikleri kapsamında herkesin Samsun'da olmasından büyük mutluluk duyacağını ifade eden İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ise, 'Fikir ve düşünceden dolayı öncelikle Haber Medya Grubu'na teşekkür ediyorum. Bununla ilgili Cumhurbaşkanının bir programı var. Ben de Genel Başkanımız Meral Akşener ile 100. Yıl'da Samsun'da olmasını için görüşeceğim. Tüm siyasi partilerin genel başkanları nezdinde bu teklifin Samsun Valisi Osman Kaymak'ın yapması daha doğru olur. Sayın Vali Kaymak, sizin öneriniz doğrultusunda bir çalışma yaparsa çok iyi olur. Neticede devletin programı olursa bütün liderlerin bir araya gelme şansı daha yüksek olur. Bunun dışında bağımsız organizasyon olursa her partinin kendine özgü organizasyonu olmuş olur, bu da şık olmaz. 2019'un, Samsun yılı ilan edilmesi için kanun teklifim var. Süresi doldu, önümüzdeki günlerde parlamentoya iner, oradan da geçerse bütün yılı Samsun yılı olarak kutlarız. Biz bu konunun gerçekleşmesi için elimizden gelen gayreti gösteririz. Desteğimiz tam, elimizden ne geliyorsa milletvekili olarak yaparız. Samsun'a da çok büyük katkısı olur. Özellikle son dönemlerde yeniden cumhuriyeti, demokrasiyi hatırlamış oluruz. Cumhuriyet değerlerinin yıprandığı dönemde çok isabetli bir karar olur' şeklinde konuştu.

Erdinç YILDIZ / özel haber