MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Emine Seymen ve hastane personeline ziyarette bulundu, hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Usta, Başhekim Doç. Dr. Fatih Özkan ve idari personeli ziyaret etti. Hastane hakkında bilgi alan Usta, acil servisi ziyaret ederek hastalara acil şifalar diledi.

Hastane ziyaretinin ardından Haberaks TV'de Onur Nurdemir'in canlı yayın konuğu oldu. Gündem hakkında değerlendirmelerde bulunan Usta "15 Temmuz gecesi, daha sonrasında Yenikapı Mitingi'nde oluşan ruh, ardından 16 Nisan referandumunda oluşan bir ruhun devamı olarak MHP ve AK Parti arasında bir Cumhur İttifakı oluşmuştur. Bu mili ittifak, milli bekayı esas almaktadır. Bu ittifak seçime yönelik bir ittifak değildir. Cumhur İttifakı ülkenin birliği ve beraberliğini esas almaktadır" dedi.

Usta canlı yayının ardından, İlkadım İlçesi Cumhuriyet Caddesi esnafını ziyaret edip, seçimlerinde destek vermelerini istedi. MHP İlkadım Belediye Meclis Üyesi Mustafa Umar'ın düzenlediği iftar programına da katılan Usta, teravih namazı için İlkadım İlçesi'ne bağlı Çomar Mahallesi'nde gitti. Usta, teravih sonrası köy halkıyla sohbet etti.