Ülkemizin dört bir tarafı kültür ve yemekle donatılmış. Her bir yöremizin kendisine has bir yemek pişirme usulü var. Peki Erzincan usulü aşure, Anadolu'muzun en zengin ve geleneksel tatlarından birisi bunu biliyoruz. Erzincan Aşure Tarifi nedir, Erzincan usulü aşure nasıl yapılır diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Gelin hep birlikte bir bakış atalım.

MALZEMELER:

Ana Malzeme

-2 su bardağı aşurelik buğday ( yarma )

- 1 su bardağı nohut

- 1 su bardağı kuru fasulye

-3 litre su

meyve ve tatlandırıcılar

- 10-12 adet kuru kayısı

-10 -12 adet kuru incir

-1 su bardağı kuru üzüm

-1 adet küp küp doğranmış elma

-1 portakal kabuğu rendesi

-2,5 su bardağı toz şeker.

Üzeri İçin:

-ceviz içi

-nar taneleri

-tarçın

-fındık veya badem.

Yapılışı Nasıldır?

Buğdayı yıkayıp sucak suyla haşlayın. Suyunu süzün ve tekrar 3 litre kaynar su ekleyip kapağını kapatın. Geceden dinlenmeye bırakın. Nohut ve kuru fasulyeyi de ayrı kaplarda haşlayın.

Ertesi gün buğday tenceresini ocağa alın, haşlanmış nohut ve fasulyeyi ekleyin.

20-30 dakika kadar kısık ateşte birlikte kaynatın.

Üzerine kayısı, üzüm ve elmayı ekleyin.

15-20 Dakika kadar daha pişirin. Şekeri ekleyin karıştırın. Son olarak incirleri ilave edin. 10 dakika daha kaynatın. Aşure kıvamı ne çok koyu ne de çok sulu olmalıdır. Gerekirse birazcık daha sıcak su ekleyin ve kaynatmaya devam edin.

Kaseye paylaştırın, üzerine ılıyınca ceviz, nar ve tarçın serpin.

Ustayla Pazarlık Yaparken Dikkat Edilecek Unsurlar
Ustayla Pazarlık Yaparken Dikkat Edilecek Unsurlar
İçeriği Görüntüle