Bu içeriğimizde sizlere Google Drive hakkında oldukça detaylı bilgiler vereceğiz. Merak ettiğiniz tüm detayları burada bulabilirsiniz. Google Drive Google Workspace’in önemli bir parçasıdır. Esnek depolama amaçlanır sayesinde kullanıcılarına büyük avantajlar sunmaktadır. Google Workspace bünyesinde barındırdığı uygulamalar ile oldukça güçlü, kullanışlı ve avantajlı bir platformdur. Diğer Google Workspace uygulamaları için HTekin BT Hizmetleri websitemizi ziyaret ederek detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Bulut depolama alanı denildiğinde akıllara gelen ilk isim Google Drive olmaktadır. Esnek depolama alanı sayesinde artık hiçbir verinizi, fotoğrafınızı ya da video kayıtlarınızı silmek zorunda kalmayacaksınız. Şimdi, sizinle birlikte Google drive nedir nasıl kullanılır dikerseniz daha detaylı inceleyelim.

Google Drive Nedir?

Günümüz teknolojisinde kullanmış olduğumuz cihazlarda depolama alanı sıkıntısını sıklıkla yaşayabiliyoruz. Hal böyle olunca yeni anılara veya dosyalara yer açmak için cihazımızdaki verileri silme eyleminde bulunabiliyoruz. Buda oldukça can sıkıcı bir hal alıyor ne yazık ki. Sevgili Google bu durumun önüne geçmek isteyerek bizlere muhteşem bir fırsat sunuyor. Google Drive ile artık veri silme işlemlerine son vererek esnek depolama alanının keyfini çıkarıyoruz. Özellikle şirket sahipleri çok fazla veri alışverişinde bulunduğu için sıklıkla depolama alanı problemleri yaşayabiliyor. Günümüz teknoloji devri olduğu için şirket sahiplerinin gelişen teknolojiye ayak uydurması demek rakiplerinden bir adım önde ilerlemesi demek. Bu yüzden Google Workspace uygulamalarına muhakkak bir şans vermeli ve hayatınızı kolaylaştırmak için bir adım atmalısınız. Dilerseniz şimdi birlikte Google Drive uygulamasına nasıl giriş yapacağınıza dair detayları birlikte inceleyelim.

Google Drive’a Kolayca Giriş Yapın

Tahminlerin aksine Google Drive uygulamasına giriş yapmak oldukça kolay. Üstelik uygulama içerisinde de sizlere kullanım kolaylığı sunuyor. Hiç yabancılık çekmeden adapte olabileceğiniz arayüzü sayesinde uygulamaya anında hakim olabileceksiniz. Uygulamaya giriş yapmak için yapmanız gereken tek şey, kullanacağınız cihaza uygulamayı indirerek Gmail hesabınız ile giriş yapmak olacak. İsterseniz web üzerinden giriş yapabilir, isterseniz de mobil ya da tablet üzerinden kolayca giriş yapabilirsiniz. Üstelik aktif kullandığınız cihazınızdan giriş yapmanızın ardından bir başka cihazdan da yine Google Drive uygulamasına giriş yapabilmeniz mümkün. Hatta bu şekilde kullandığınız takdirde verilerinizi otomatik olarak bir cihazdan diğerine aktarabiliyorsunuz. Üstelik bahsetmiş olduğumuz bu hizmetin belirli bir GB’ı tamamıyla ücretsiz. Şimdi dilerseniz detaylarını öğrendikçe ilginizi çeken bu muhteşem uygulamayı nasıl kullanabilirsiniz birlikte inceleyelim.

Web Üzerinden Kullanılış

Google Drive’a giriş yaparak kullanabilmek için, kullanmış olduğunuz herhangi bir web tarayıcısını açın. Arama çubuğuna ‘drive.google.com’ yazın ve aratın. Önünüze çıkan sayfaya giriş yaparak sayfanın sizi yönlendirdiği şekilde uygulamayı cihazınıza indirin. Uygulamanın cihazınıza inmesinin ardından uygulamayı açarak Gmail hesabınız ile uygulamaya giriş yapın. Bu adımları takip ettiğinizde Google Drive uygulamasının arayüzü ile karşılaşacaksınız. İşte, Google Drive uygulamasına giriş yapmak bu kadar kolay. Şimdi dilerseniz bir diğer başlığımız olan, mobil veya tablet üzerinden giriş yapmayı birlikte inceleyelim.

Mobil Veya Tablet Üzerinden Kullanın

Google Drive uygulamasına merakım arttı ve hemen kullanmak istiyorum diyorsanız gelin detayları inceleyerek birlikte giriş yapalım. Android sürümlü cihazınızdan Google Play Store uygulamasına, İOS sürümlü cihazınızdan ise App Store uygulamasına giriş yapın. Ardından arama çubuğuna Google Drive yazın ve aratın. Ekranınıza gelen Google Drive uygulamasını indirin. Uygulamayı açarak Gmail adresiniz ile giriş yapın. Artık uygulamanız aktif ve Google Drive uygulamasının arayüzündesiniz. Uygulamayı dilediğiniz gibi inceleyerek, esnek depolama alnının keyfini çıkarabilirsiniz. Şimdi dilerseniz birlikte Google Drive ile neler yapabileceğinizi inceleyelim.

Google Drive ile Neler Yapabilirim?

İçeriğimizin başında da belirttiğimiz gibi Google Drive depolama alanı uygulamasının birçok avantajı bulunmaktadır. Google Drive giriş yaptığınız andan itibaren esnek depolama alanının tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik yalnızca bununla da sınırlı kalmayarak Google Workspace’in diğer uygulamaları ile entegre edebilirsiniz. Bir diğer en beğenilen özelliklerinden biri ise ortak çalışma alanı imkanı sunmasıdır. Dilediğiniz her yerden cihazınızı internet ağına bağlayarak, dilediğiniz kişi ile ortak çalışma imkanı elde edebilirsiniz. Üstelik birbirinize dosya gönderme işlemini de yine Google Drive üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi dilerseniz bu muhteşem avantajlardan dosya üzerinde birlikte çalışma seçeneğini daha detaylı bir şekilde inceleyelim.

Ekibinizle Dosya Alışverişini Birlikte Yapın

Google Drive giriş yapmanızın ardından artık birçok avantaja sahip olacaksınız. Bunlardan bir tanesi ekibiniz ile dosya alışverişi yapabilmek. Ortak Drive alanı ile aynı sayfada olmak, dosyalarınızı ortak bir şekilde düzenlemek ve elbette ki paylaşmak, iş verimliliğinizin artmasına neden olacaktır. Artık dilediğiniz kişi ile aynı ortamda olmadan ve dilediğiniz alanda dosyalar üzerinde çalışmalar ve düzenlemeler yapabilirsiniz. Şimdi son olarak birlikte çalışma ortamını nasıl yaratabilirsiniz birlikte inceleyelim.

 

Bulunduğunuz Her Alanda Birlikte Çalışma Ortamı Yaratın

Google Drive uygulamasına giriş yaptıktan sonra size beraberinde birçok avantaj sağlayan bu uygulamanın en beğenilen özelliklerinden biri ise bulunduğunuz her alanda dilediğiniz kişi ile ortak çalışma ortamı yaratabilmeniz olmaktadır. Hazırladığınız ya da arkadaşınızın hazırladığı belgeleri ortak çalışma özelliği sayesinde hızlıca ve birlikte düzenleyebilirsiniz. Üstelik kolay paylaşımı sayesinde yaptığınız projelerde çok daha etkili bir işbirliğini de size sunmaktadır. Belgelerinizi düzenlerken çevrimiçi konuşma, yorumlar, öneriler, gibi birçok fikir alışverişini de size Google Drive uygulaması sunmaktadır. Belgenin üzerinde @ işaretini kullanarak ortak çalışma arkadaşınızı tek tuş ile seçebilirsiniz.