Geçtiğimiz hafta yüzde 25 yükselişle 3 bin 900 seviyesine ulaşan Ethereum (ETH), 4 bin dolar eşiğini geçmeye hazırlanıyor. Artan işlem hacmi ve zincir aktivitesi, ETH için yükseliş trendini destekliyor. Peki, Ethereum 5 bin dolar olacak mı?

Yatırımcılar altcoin sezonunun gelişini beklerken geçtiğimiz hafta yüzde 25 artarak 3 bin 900 seviyesini aşan Ethereum, bu yazıldığı saat itibarıyla 3 bin 948 dolardan işlem görüyor. CoinMarketCap verilerine göre son 1 ayda yüzde 25’ten fazla artan altcoin kralındaki yükseliş, son 7 günde yüzde 26 olarak gerçekleşiyor.

Bloomberg analistlerinin, spot ETH ETF başvurularının onaylanmasına yönelik tahminlerini yüzde 25’ten yüzde 75’e çıkarması sonrası yükseliş ivmesi yakalayan Ethereum’un ilk hedefi 4 bin dolar seviyesi oluyor. 4 bin doları aştıktan sonra yatırımcılar, ETH’nin 5 bin dolar olacağı günleri heyecanla bekliyor.

Veriler, Ethereum’daki işlem hacminin son 24 saatte yüzde 45 civarında arttığını gösteriyor. Spot ETH ETF başvuruları için beklenen onayların gelmesi sonrasında ETH’nin yeni bir ATH yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Ethereum’un bugüne kadarki en yüksek seviyesi olan 4 bin 891 doları 3 yıl önce, 16 Kasım 2021 tarihinde gördüğü biliniyor. Psikolojik hedef olan 5 bin doların ne zaman gerçekleşeceği, yatırımcıların en çok merak ettiği konuların başında geliyor.

Ethereum olumlu bir imaj çizse de küçük yatırımcılar, 4 bin dolar altında olmasına rağmen fiyatı yüksek gelen ETH yerine alternatif projelere yöneliyor. Kısa sürede kazanç sağlamak isteyen yatırımcılar, ön satış coinlerine ilgi gösteriyor.

99Bitcoins’ten 99 Bin 999 Dolarlık Bitcoin Çekilişi

2013 yılından beri kripto ekosistemine dahil olan ancak yakın geçmişte el değiştiren bir kripto platformunun tokenize versiyonu olan 99Bitcoins token satın almak isteyen yatırımcılar, dev ödüllü airdrop etkinliği sebebiyle projeye ilgi gösteriyor.

Kripto bilgisini demokratikleştirmek isteyen proje ekibi, 99 bin 999 dolar değerinde Bitcoin dağıtıyor. 99 katılımcı arasında paylaştırılacak ödülü kazanmak için katılımcıların bir dizi etkileşimli görevi yerine getirmesi gerekiyor.

11 görevin bulunduğu airdrop etkinliğine katılarak ücretsiz Bitcoin kazanmak isteyen yatırımcılar, Öğren Kazan temalı 99Bitcoins ön satışına hücum ediyor.

Aşamalı ön satış ile indirimli fiyatlardan öğrendikçe kazandıran 99Bitcoins token satın almak isteyen kripto meraklıları, ETH, USDT, BNB veya kart işlemleri kullanarak ve mevcut aşamada token başına 0,00106 dolar ödeyerek projeye dahil olabiliyor.

Çevreci Kripto eTukTuk Ön Satışı 3,5 Milyon Dolara Yaklaşıyor

Çevre dostu kripto para projeleriyle ilgilenen yatırımcıların dikkatini çekmeyi başaran eTukTuk projesi, elektrikli araç (EV) pazarını hedefliyor. Elektrik araç piyasasında devrim yaratmayı amaçlayan eTukTuk token satın almak isteyen yatırımcılar, ön satışa yoğun ilgi gösteriyor.

Şu ana kadar topladığı fonlar 3,5 milyon dolara yaklaşan ön satış coin’i TUK token, çevre dostu misyonunu gerçekleştirmek için yapay zeka ile blok zincirini bir araya getiriyor. Uzun vadede CO2 emisyonlarını azaltmayı amaçlayan proje, çevre dostu taşımacılık modelinin kapılarını aralıyor.

eTukTuk token, BNB Akıllı Zinciri üzerinde inşa ediliyor. TUK token, taşımacılıkta devrim yapmasının yanı sıra Oyna-Kazan (P2E) temalı oyunu ve pasif gelir elde etme imkanı sunan staking özellikleri ile de dikkat çekiyor.

Katılımcılar, Crazy TukTuk oyunu ile Sri Lanka sokaklarında heyecanlı bir yarış içinde hareket ederken başarıları karşılığında para kazanabiliyor. TUK tokene ilgi gösteren yatırımcılar, aşamalı ön satış ile indirimli fiyatlardan çevre dostu kripto para birimine yatırım yapma imkanı buluyor. TUK token satın almak isteyen kripto meraklıları, USDT, BNB, ETH ve kart işlemleri ile ön satış etkinliğindeki yerini alabiliyor.

Sponge Topluluğuna Anında Staking İmkanı

Projenin ilk versiyonu olan SPONGE destekçilerine yüzde 10 bine varan kazanç sağlayan SPONGE V2 token ekibi, pasif gelir elde etme imkanı sunan staking ödülleri ile ilgili bir anket yayınladı.

Dağıtılacak staking ödülleri için topluluktan gelecek talep üzerine proje ekibi, staking ödüllerinin anlık olarak dağıtılacağını duyurdu. 16-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen anketin sonuçlarını takiben ekip, mevcut haliyle yüzde 326 oranında APY sunan staking mekanizmasının ödüllerini anında dağıtma kararı aldı.

Yakın zamanda Polygon ağına geçiş yapan ve Sponge V2 token satın almak isteyen yatırımcılardan yoğun ilgi gören projenin staking ödülü dağıtım şartları belli oldu. Üç grubun 30 Mayıs’ta token talep etme hakkına sahip olduğu belirtildi: Ön satış widget'ı aracılığıyla Sponge token satın alanlar, 5 Şubat'tan önce Polygon ağına köprü kuranlar ve köprü kuramayan ancak 5 Şubat'ta SPONGE V1 token durdurulduğunda alınan anlık görüntüde yakalanan token sahipleri.

Proje ekibi bu karar ile SPONGE token sahiplerinin projenin geleceği ile ilgili karar verici olduğunu topluluğa göstermiş oldu. Şu ana kadar stake edilen ve köprülenen token değerinin 25 milyon dolara ulaştığı proje, heyecanla borsalarda listeleneceği günü bekliyor.