Kasım ayı geldiğinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından merak edilen sorulardan biri evde bakım maaşı ödeme tarihi oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak ödenen evde bakım maaşlarının kasım ayında ne zaman yatırılacağına dair bilgiler araştırılıyor. Önceki ay olan Eylül’de 14 Eylül itibarıyla başlayan evde bakım maaşı ödemeleri, Ekim ayı için 13 veya 16 Ekim tarihlerinde hesaplara yatırılması bekleniyor.

Hepsiburada Moda Haftası başlıyor Hepsiburada Moda Haftası başlıyor

2024 yılında ise evde bakım maaşlarının beklentileri arttı. Geçtiğimiz temmuz ayında memur maaşları ve emekli memur aylıkları için 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 17,55 zam yapıldı. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında arttı.

Bu zamla birlikte evde bakım maaşı, yüzde 17,55’lik zamla birlikte 5,098 lira seviyesine yükseldi. 2024’te, kasım ve aralık aylarına ait enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte, 6 aylık enflasyon farkının da belli olması bekleniyor. Bu durumda, ocak 2024’te açıklanacak verilerle birlikte evde bakım maaşının 7,157 lirayı aşması bekleniyor.
Evde bakım maaşlarını sorgulamak isteyen vatandaşlar için e-Devlet’in ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ sayfası hizmet sunuyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C. kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyorlar.

Editör: Ismail Usta