Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Kredili Yurtlar Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye'nin her ilinde gerçekleşen fidan dikme programı Samsun'un Terme İlçesi Sakarlı Mahallesi'nde yapıldı. '500 bin Fidan Toprakla Buluşuyor KYK Ormanları Kuruluyor' başlığı altında düzenlenen projede, her ilde KYK ormanları oluşturuluyor. Terme Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı programa OMÜ'de eğitim gören 2 bin 500 öğrenci katıldı.

PROJENİN SAMSUN AYAĞI TERME

KYK Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, tüm Türkiye'de yürütülen projenin Samsun ayağını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Geçtiğimiz yıl Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile Gençlik Spor Bakanlığı arasında bir imzalanan protokolle Türkiye'nin birçok şehrinden gelen gençlerin Terme'de bir fidanı oldu" dedi.

İLK FİDAN BAŞKAN KUL'DAN

Programda ilk fidan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından dikildi. Şenol Kul, "Biz doğaya, doğanın bir parçası olarak sahip çıkıyoruz. Özellikle öğrencimizin bu işin içinde olması doğa bilinci için çok önemli. İnşallah Terme'nin her yeri yeşil olacak. Deniziyle ırmağıyla, yeşiliyle cennet bir yer olacak" şeklinde konuştu.