Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde yürütülen çalışmayla yalnızca bal ile tatlandırılmış ve fındıkla zenginleştirilmiş dondurma üretildi.
Doktor Öğretim Üyesi Sümeyye Şahin danışmanlığında yürütülen tez çalışmasında, özellikle çocukların çok severek tükettiği dondurmanın daha sağlıklı ve güvenilir bir gıda haline getirilmesi amaçlandı. Şahin, üniversitenin laboratuvarında gazetecilere yaptığı açıklamada, dondurmanın tamamen doğal olması için bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Şahin, dondurmada balın yanı sıra fındık da kullandıklarını kaydederek, şöyle devam etti: "Fındığı kullanmamızın amacı ise bu bölgede en çok yetişen ürün olmasından dolayıdır. Fındık, vücuttaki serbest radikalleri inaktive edip oksidatif stresi azaltarak kronik hastalıklara karşı koruyucu özellik gösteren antioksidanlarca zengindir. Bal ise hızlıca enerjiye dönüşerek vücudun ve beynin ihtiyacını karşılayabilecek yüksek besleyici değeri olan tatlı ve aromatik doğal bir gıda ürünüdür." Yaptıkları analiz sonucu dondurmanın uzun süre bozulmadığını tespit ettiklerini anlatan Şahin, ürettikleri ballı-fındıklı dondurmayı 2 yaşından itibaren çocuklar başta olmak üzere herkesin rahatlıkla tüketebileceğine dikkati çekti.
Fındık, ballı dondurmayla buluştu
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde yürütülen çalışmayla yalnızca bal ile tatlandırılmış ve fındıkla zenginleştirilmiş dondurma üretildi.
Yorumlar
Trend Haberler
Yarın Ankara'da Okullar Tatil mi? Okula Bir Gün Ara mı Veriliyor? Meteoroloji'den Uyarı Geldi!
30 Nisan Salı Samsun'da Bölgesel Elektrik Kesintileri
2 Mayıs 2024 Perşembe Samsun'da Bölgesel Elektrik Kesintileri
LPG'ye Müjde! LPG'de Dev İndirim Bekleniyor!
3 Mayıs 2024 Cuma Samsun'da Bölgesel Elektrik Kesintileri
Son Dakika! Meteoroloji ve Valilik'ten 14 İle Uyarı Geldi! Bu İller Dışarıya Çıkarken dikkat Etmeli!