Karadeniz'in en önemli geçim kaynaklarından olan fındıkta TMO henüz fiyatları açıklamadı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerde Toprak Mahsulleri Ofisi´nin (TMO) piyasaya kısa bir süre sonra gireceğini öğrendiklerini söyledi.

Üreticiler fındık fiyatları için yüksek bir rakam beklerken, Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan ise, fındık fiyatlarının serbest piyasada 14 liradan işlem gördüğünü kaydetti.

Fındığın Türkiye için olmazsa olmaz bir tarım ürünü olduğuna vurgu yapan Karan, 'Fındık üreticisi kendi çaba ve gayretleriyle ürününe sahip çıkarak üretmeye devam ediyor. Üretici her yıl iyi kötü bahçesine bakarak ilacını, gübresini atıyor. Ancak üreticinin bu mücadele ve çabası artık yeterli gelmiyor. Son yıllarda külleme hastalığı başta olmak üzere değişik zararlılarla üretici baş edemez hale geldi. Üstüne üstün fındık bahçeleri yaşlandı. İşte bahsettiğimiz bu unsurlar rekolte ve verime yansımakta. O nedenle diyoruz ki; artık her sezon fındık fiyatları tartışmasını bir yere bırakarak fındığın geleceğini ve sektörde oluşan tekeli konuşarak, çözüm üretmeliyiz' dedi.

Karan, rekolte kaybına bağlı olarak fındık fiyatlarının serbest piyasada 14 liraya kadar çıktığını belirterek, 'Bu saatten sonra Toprak Mahsulleri Ofisi piyasada olsa da olur, olmasa da olur. Çok bir önemi yok. Fındık zaten az. Fındık fiyatları zaten otomatikman yükseliyor' ifadelerini kullandı.

Peki bu yıl fındık fiyatlarında son durum ne? Fındık fiyatları ne kadar? İşte il il fındık fiyatları...

Samsun fındık fiyatları

Karadeniz'in en büyük ili olan Samsun'da fındığın en düşük fiyatı 11,55 TL, en yüksek fındık fiyatı ise 13 TL.

Çarşamba fındık fiyatları

Samsun'un ilçesi Çarşamba'da fındık fiyatları en düşük 11,75 TL, en yükse ise 13 TL.

Terme fındık fiyatları

Samsun'un fındık üretim merkezi olan Terme'de fındık en düşük 11,50 TL'den satılırken, en yükse fındık fiyatı ise 13 TL.

Ordu fındık fiyatları

Türkiye'nin en büyük fındık üretim merkezi olan Ordu'da, fındık fiyatları en düşük 11,50, en yüksek fındık fiyatı ise 13 TL seviyesinde işlem görüyor.

Ünye fındık fiyatları

Ordu'nun fındık üretim merkezlerinden biri olan Ünye'de fındık en düşük 11,50 TL'den alıcı bulurken, en yüksek 13 TL'den satılıyor.

Fatsa fındık fiyatları

Ordu'nun bir diğer fındık üretim bölgesi olan Fatsa'da fındık fiyatı en düşük 11,50 TL, en yüksek 13 TL.

Giresun fındık fiyatları

Giresun'da ise fındık en düşük 13.79 TL'den alıcı bulurken, en yüksek fındık fiyatı ise 14,30 TL.

Trabzon fındık fiyatları

Trabzon'da fındık en düşük 11,50 TL'den satılırken, en yüksek fındık fiyatı ise 13 TL.

Zonguldak fındık fiyatları

Zonguldak'ta en düşük fındık fiyatı 11,55, en yüksek fındık fiyatı ise 13 TL.

Düzce fındık fiyatları

Düzce'de fındığın en düşük fiyatı 11,48 TL, en yüksek fındık fiyatı ise 13 TL.

Akçakoca fındık fiyatları

Akçakoca'da fındık en düşük 11,48 TL'den, en yüksek ise 13 TL'den alıcı buluyor.

Sakarya fındık fiyatları

Marmara Bölgesi'nin fındık üretim merkezinden olan Sakarya'da en düşük fındık fiyatı 11,55 TL iken en düşük yüksek ise 13 TL.

Kocaeli fındık fiyatları

Kocaeli'nde fındığın en düşük fiyatı 11,55 TL, en yüksek fiyatı ise 13 TL.