Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ortaklığında aktif iş gücü programları kapsamında hazırlanan 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor' programı doğrultusunda Altınordu ilçesinde 'Fındık Yetiştiriciliği' eğitimi düzenlendi. 65 bayan çiftçiye 21 gün boyunca 4 öğretmen tarafından verilen eğitimlerde fındık yetiştiriciliği, tarımı, toprak bilgisi üzerine sıkı bir eğitim düzenlendi.

Altınordu Ziraat Odası Toplantı salonunda yapılan sertifika törenine Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, ODÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, ODÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Faruk Akyazı, TZBO Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Aslan Soydan, Ordu İŞKUR Müdürü İsa Kaymak, Altınordu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Oğurlu, Halk Eğitim Müdürü Zeki Özkan, Milli Eğitim İlçe Şube Müdürü Erdal Yazan, Ordu Fiskobirlik Yönetim Kurulu Cemil Kurucu ve protokol üyeleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, çiftçi eğitim faaliyetlerinin hızla devam ettiğini belirtti. Amaçlarının fındığın kalite ve verimini arttırmak olduğunu vurgulayan Cörüt, 'Eğitim programlarımız sadece fındık üzerine değildir. Daha önce koyun, keçi ve arı yetiştiriciliğine yönelik eğitim programlarımız olmuştu. Bundan sonraki süreçte de kivi, çilek, arı, keçi, kültür mantarı, örtü altı sebzeciliği, koyun ve süt sığırı yetiştiriciliği üzerine eğitimlerimiz devam edecektir' dedi.

Konuşmaların ardından 65 bayan çiftçiye sertifikaları takdim edildi.