Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık üreticilerinin son yıllarda Fiskobirlik'i tercih etmediğini belirterek, fındıkta tekelleşmenin önüne geçmek için Fiskobirlik'e sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

FINDIK KARARI DOĞRU

Fiskobirlik'in tüm fındığı alma kararının doğru olduğunu söyleyen Karan, "Fiskobirlik, üreticinin bir kuruluşu değil de, sanayi kuruluşu gibi algılanıyor. Üretici Fiskobirlik'i tercih edecek mi? Artık Fiskobirlik'e emanet fındık da verilebiliyor. Üretici fındığını önce emanete verip sonra Fiskobirlik'e satarsa güzel olacağını düşünüyoruz" sözlerini kaydetti.

BELİRSİZLİK VAR

Lisanslı depo konusunda belirsizlikler olduğunu belirten Karan, "Giresun'da lisanslı depo yeni kuruldu. TMO, alımların bir kısmını lisanslı depo üzerinden gerçekleştirdi. Bu hamle depoları çalışır hale getirdi. Lisanslı depo kriterleri, TMO'nun kriterlerinden daha zorlu. Uzun vadede bunu test etmeliyiz. TMO Ordu'daki fındığı Giresun'daki lisanslı depolara aktarmıştı. TMO, alım yapmazsa lisanslı depoların nasıl çalışacağı konusu belirsiz" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR