Haberaks TV ekranlarında yayınlanan Seçim 2019 programında, gündeme dair her şey konuşuluyor. Seçim 2019 programının bu akşamki konuğu AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "liste tanzim edecek Recep Tayyip Erdoğan'ın dışında bu işe yön verecek AK Parti siyasetinde kimse yok" dedi

Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve Siyasetçi Mehmet Ali Coşkuner'in yorumlarıyla Seçim 2019 seçimin nabzını sizler için tutuyor.

Köktaş güçlü müdür? sorusuyla başlayan yayında AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Güçlü demek ne anlama geliyor? Bir kere ne anlama geldiğine bakmak lazım. Benim anladığım şu siyaseten tabanı bilen, geçmişini siyasette Samsun'a vermiş ticaretiyle her şeyiyle bu şehirde olan biri misin diye algılıyorum" dedi.

LİSTE TANZİM EDECEK KADAR GÜÇLÜ MÜSÜNÜZ?

Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Yok, bütün siyasi partiler seçimlere girerken yüksek seçim kuruluna aday belirleme yöntemini bildirirler derler ki, biz merkez yoklamasıyla adaylarımızı tespit edeceğiz günü geldiğinde adaylarımızı seçim kuruluna sunacağız. Diğer parti derki ben kısmen ön seçim yapacağım, sandık getireceğim üyelerimin arasında ve oradan çıkan sonuç benim için kesin sonuçtur bunu seçim kuruluna bildireceğim der biride bunu belirler. Geçmiş dönemde bazı siyasi partiler bunu denediler. Kısmen bazı illerde böyle yaptılar hatta milletvekilliği adaylığı döneminde böyle yapıldı. Her ilde yapmadılar yada her ilde dedi ki benim birinci sıram üçüncü sıram kontenjanımdır diğerleri için seçim yapıyorum. Her siyasi partinin Yüksek Seçim Kuruluna aday belirleme yöntemini bildirir ve buna göre adayların tespitiyle devam eder. Soruya gelirsek, AK Parti siyasetinde böyle bir kimse yok. Recep Tayyip Erdoğan'ın dışında bu işe yön verecek AK Parti siyasetinde kimse yok" diye belirtti.