16. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 22 -25 Şubat 2018 tarihleri arasında TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Festivale 30 farklı ülkeden 450 si yabancı olmak üzere toplam 2100 şef yarışmacı olarak katıldı. 75 kategoride yarışan şefleri 25'i yabancı, 100 jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri toplamda 1 Altın ve 4 gümüş madalya kazandılar.
Birinciliği elden bırakmayan Aşçılık Programı Öğrencileri, Evrim Güneş Üniversite Ana Yemek Tabağında Altın Madalya alarak Kategorisinin de birinciliği kazanırken, Restoran Tatlı Tabağında Gümüş madalya sahibi de oldu.
Sinem Yıldırım, Restoran Tatlı Tabağında Gümüş madalya ve Üniversite Ana Yemek Tabağı kategorisinde de gümüş madalya aldı.
Semih Özer ise Restoran Tatlı Tabağı kategorisinde Gümüş madalya aldı.
Öğrencilerini, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini ve Marmaris i temsil ettikleri için çok mutlu olduğunu dile getiren Yüksekokul Müdürü Zekeriya Bingöl, '2100 şef ve aşçının katıldığı, Michelin Yıldızlı Şeflerin Jürilik yaptığı, böyle bir organizasyonun hem bir parçası, hem de yarışmacısı oldukları için gurur duyduğunu, Öğrencilerimizin Üniversitemizin ve Marmaris'imizin adını duyurarak Ödülle döndükleri için Katılan Öğrencilere ve Öğretim Görevlileri Erhan İşlek ve Alper Kurnaz'a teşekkürlerini ilettiğini ' belirtti.

Geleceğin şefleri Marmaris’e madalyalarla döndüler