Genç Adım Eğitim Kurumları'nın Fen ve Anadolu Lisesi, Atakum'un Atakent semtindeki kampüsü etkileyici bir törenle eğitim hayatına başladı. Törene, Samsun Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik'in yanı sıra öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan tören, Genç Adım Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin İstiklal Marşı'nın on kıtasını okumasının ardından protokol üyeleri ve Kurucu Müdür Ahmet Cakan'ın konuşmaları ile devam etti.

HAKLI GURUR

Açılış töreninde konuşan Genç Adım Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Ahmet Cakan,"2010 yılında dershane sektörü ile başladığımız eğitim yolculuğumuz süresince binlerce öğrencimizin hayallerine, umutlarına, duygularına, kalplerine, karakterlerine ve geleceklerine, tüm aşkımızla, sevgimizle, bilgi birikimimizle, idealistliğimizle, dokunmuş olmanın haklı gururu içerisindeyiz. Yıllarımız bu öğrencilerimizin başarılarını ve mutluluklarını paylaşarak geçti" dedi.

SAMSUN'UN EN BÜYÜK ÖZEL FEN LİSESİ

Türkiye genelinde ve Samsun'da elde ettikleri başarıların doğru yolda olduklarına dair inançlarını arttırdıklarını belirten Ahmet Cakan, "Ülkemizin geleceğine, yeni nesillerin aydınlık yarınlarına, azimle, sabırla daha çok çalışarak, evrensel değerlere sahip, hayata her yönüyle hazır, mutlu bireyler yetiştirerek, ülkemizin eğitim ve öğretim anlayışına katkı sağlamayı amaç edindik. Bu doğrultuda değişen ve gelişen eğitim sistemimizin her aşama ve kademesinde hızla yer alarak temel lise ve özel öğretim kurslarımızı açtık. Aynı heyecanla siz değerli öğrenci ve velilerimizin bizlere duyduğu güven ve destek doğrultusunda 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemine Samsun'umuzun en büyük özel fen lisesini huzurlarınızda açıyoruz" diye konuştu.

EĞİTİM YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Konuşmasının son bölümünde eğitim yatırımlarına devam edeceklerini vurgulayan Cakan, ailesine de verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Cakan, "Bu süreç içerisinde maddi ve manevi destekleri daima üzerimde olan anneme, babama, yoğun iş temposu içerisinde kendileri ile yeterince ilgilenemediğim eşim ve çocuklarıma, yoğun mesailerimi paylaşan kardeşlerime, geçmişten günümüze Genç Adım Eğitim Kurumları'nın büyümesine ve kalitesine katkı sağlamış tüm yönetici, öğretmen ve yardımcı ortaklarıma, bana sınırlarımı zorlatan, hayallerime, umutlarıma, kalbime ve tüm duygularıma teşekkür ederim. Ve en önemlisi tüm bu güzellikleri bana yaşatan Rabbime şükrederim. İçimizdeki bu heyecan ve aşkla eğitim kalitemizi artırarak, ülkesine, milletine, bayrağına ve kültürüne sahip çıkan gençleri yetiştirmek ve onları şahsi menfaatlerine değil ülke çıkarlarına hizmet için var olmalarına aşılamaya devam edeceğiz. Bu duygularla daha çok evladımıza dokunabilmek ve ülkemizin eğitim kalitesini daha da artırmak amacıyla Samsunumuzda yapacağımız eğitim yatırımlarımıza tüm hızımızla devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ŞAHİN: EĞİTİMDE BAŞARI ARTTIKÇA ÜLKEMİZ KALKINACAK

Törende konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Genç Adım Eğitim Kurumu'nun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ülkemizde her alanda gelişme olduğu gibi eğitim alanında da gelişme var. Atakum'da sadece 72 tane özel okul olduğunu öğrendik. Bu bize hem pozitif enerji verdi hem de mutlu etti. Devlet kurumlarının yanında özel öğretim kurumlarının da yer alması, birbirini tetiklemesi, birbiriyle yarışa girmesi çok anlamlı. Bunun Türk Eğitim hayatına da çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hükümetimizin de özel okulları destekleyerek sayılarının artmasına vesile olması çok yerinde bir hareket. Çünkü eğitim, milletlerin kaderini tayin eden bir husus. Eğitim problemlerini halleden toplumlar gelişmiş, eğitim problemini halledememiş toplumlar gelişememiştir. Eğitimsiz ülkelerin kalkınması mümkün değil. Eksikler tamamlandıkça, öğrencilerimizin başarı seviyesi arttıkça ülkemiz kalkınacaktır" dedi.

ÜÇÜNCÜ: BAŞARILAR DİLİYORUM

Samsun Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü ise, "Son yıllarda özel sektörün eğitimin içinde olmasını sevinçle izliyoruz. Son yıllar büyük başarılara imza atılmakta. Özel Öğretim Kurumlarının başarıları kamunun başarılarını da arttırmakta. Rekabet halindeki eğitim sistemi ile çağdaş işlere imza atılmaktadır. Bu vesileyle, eğitim sorumluluğunu üstlenen ve özel sektör temsilcilerine ve Genç Adım Eğitim Kurumları kurucu Ahmet Beye başarılar diliyorum. Güzel çalışmalar yapacağınıza inanıyorum. Bu eğitim sezonunda öğretmenlerimize, velilere ve öğrencilerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN HEDİYE

Törende, Genç Adım Eğitim Kurumları öğrencisi tarafından çizilen Samsun Valisi Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'in karakalem portreleri Vali Kaymak'ı temsilen Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü'ye ve Başkan Şahin'e takdim edildi. Genç Adım Fen ve Anadolu Lisesi'nin açılış kurdelesini protokol üyeleri hep birlikte kesti. Kurdele kesiminin ardından okulu gezen Üçüncü ve Başkan Şahin, sınıfları gezerek kurucu müdür Ahmet Cakan'dan okul hakkında bilgi aldı. Program, Genç Adım Eğitim Kurumları öğrencilerinin organize ettiği, şiir sunumu, müzik dinletisi, semazen gösterisi, halk oyunlarının ardından sonlandı.

Yasir BABA