AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nın şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen programa, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Jandarma Komutanı Ünsal Ağaoğlu, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsunspor Başkanı Erkut Tutu, şehit aileleri ve gazi dernekleri temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

BÜYÜK AYRICALIK

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, şehit aileleri ve gazilerle birlikte olmanın kendilerine huzur verdiğini ifade ederek, ''Burada biz sizinle hemhal olurken, şehitlerimiz de öbür dünyada peygamberimizle beraber oluyor. Bu da aslında büyük bir ayrıcalık. Bugün bizimle beraber olduğunuz için çok teşekkür ederiz'' dedi.

SİZİN İÇİN GÖREVDEYİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise, "Bu toprakları vatan yapanların aziz aileleri ve aynı zamanda bizlere olan emanetlerisiniz. Bu bilinçle çalışıyoruz. Meclis'te ve hükümet adına alınan tüm kararlarda sizin bundan sonraki yaşantınızda bizlerle beraber bir aile olarak ilerleyebilmeniz ve hayatınızı bir nebze olarak kolaylaştırmak için görev başındayız. Bu gönül sofralarında bizlerle birlikte olduğunuz için çok mutluyuz, sizlerin hakkı ödenmez bunu çok iyi biliyoruz. Bütün şehitlerimizin ve kahramanlarımızın önünde saygıyla eğiliyor, rahmetle anıyorum. Gazilerimizin ve onların değerli ailelerini bir kez daha selamlıyorum'' ifadelerini kullandı.

BİRLİKTELİK GELECEĞE TAŞIYACAK

Bir ülkenin varlığının ve geleceğinin, o ülke için fedakarlık gösterme gücüne sahip olan milletlerce gerçekleşeceğini ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ''Siz ve sevdikleriniz bu fedakarlığı, azmi ortaya koymuş çok yüce insanlarsınız. Şu anda operasyonlarda olan tüm güvenlik güçlerimize, kardeşlerimize rabbim güç ve kuvvet versin. Dün Bitlis'te yaralanan bir komando kardeşimize ziyaret ettik. Gözünde en ufak bir korku yoktu. Bir an önce görevine gitmek için can atıyordu. Bizler, sizlerin hizmetkarıyız. Sizlerin varlığı bizlere güç veriyor. Çok iyi biliyoruz ki sizler bize emanetsiniz. Bunun hakkını vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu ülke, millet, bayrak, ezan, inancımız ve kutsallarımız için en büyük fedakarlığı göstermiş olan vatan evlatlarına sonuna kadar sahip çıkacağız. Eksiklerimiz olursa affınıza sığınıyoruz. Ama emin olun bilgimiz olmamıştır. Bir eksiğimiz varsa lütfen bize hatırlatın, biz gece gündüz demeden bu çabayı ortaya koymak için bir aradayız. Çünkü birlikteliğimiz ve beraberliğimiz bizi geleceğe taşıyacak. Bitlis'ten de size selam getirdik. Yakında onlar da Samsun'da ziyarete gelecekler. Onlar da birlik ve beraberlik, ay yıldızlı bayrağımız altında huzur içerisinde geleceğe hep beraber yürüyelim istiyor. Bu topraklar üzerinde çok fazla kötü amelleri ve niyetleri olanlar var. Rabbim onları muvaffak eylemeyecek. Birlik ve beraberliğimiz sayesinde geleceğe yürüyeceğimizi biliyorum. Sizler bir milletin gösterebileceği en büyük fedakarlığı göstermiş ailelersiniz. Şunu çok iyi bilin ki, bu ülke için gösterilen hiçbir fedakarlık karşılıksız değil. Bu toprakların insanı merttir ve gözünü kırpmadan hayatını ortaya koyar. Rabbim bizleri sizlere mahcup etmeyi nasip etmesin'' diye konuştu.

YAKIN İLGİNİN FARKINDAYIZ

Şehit aileleri ve gaziler adına konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril de devletin seçkin temsilcileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek, ''Vatan savunmasında canlarını vermekten imtina etmeyen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin göstermiş olduğu eşsiz fedakarlığın bu dünyada karşılığı bulunmuyor. Cennet vatanımız için verilen bu mücadelenin her kademesinde bulunarak bitmez ve tükenmez çalışma azminizle birlikte gösterdiğiniz fedakarlığa müteşekkiriz. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye başkanımızın bizlere gösterdiği yakın ilginin farkındayız. Hepinizden Allah razı olsun'' dedi.

Zerrin SOMUNCU