Terme Belediyesi geri dönüşüm projesiyle atıkları ekonomiye geri kazandırmak için çalışmalara devam ediyor.

Başkan Şenol Kul, Terme Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hüseyin Aydın ile birlikte geri dönüşüm çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

ÇEVREYE ZARARI ÖNLENECEK
Özel bir dönüşüm şirketiyle anlaşma yapan Terme Belediyesi'nde Başkan Kul, "Çöpten hem ek gelir elde edeceğiz hem de atıkları ekonomiye kazandıracağız. Geri dönüşüm, hem çevremize hem de ekonomimize artı değer katmanın temel yollarından. Dünyanın son yıllardaki en önemli sorunlarının başında da doğal kaynakların bilinçsiz tüketimi geliyor. Geri dönüşüm sayesinde atıkların tekrardan dönüşmesi sağlanacak. Çöpe atılan bir sürü atık tekrardan kazanılarak çevreye zarar vermesi önlenecek. Sanayi esnafımız projeye destek vererek Terme'ye örnek olacaklar, ailelerine bu projeden bahsederek geri dönen atıkları tekrardan işlenmesi sağlanacak bir çevre projesine katkıda bulunmuş olacaklardır" diye konuştu.

UYGULAMAYA KATKI VERECEĞİZ
Terme Sanayi Sitesi Başkanı Hüseyin Aydın, "Terme sanayi esnafı olarak bu geri dönüşüm projesinde yer almak ve atıkların ekonomiye tekrar kazandırılmasına katkıda bulunmak esnafın toplumdaki önemini gösterecektir. Biz de sanayi esnafı olarak belediyenin geri dönüşüm uygulamasına katkıda bulunacağız" ifadelerini kullandı.