Gölcük Samsunlular Derneği tarafından Gölcük'te tirit gecesi düzenlendi.
Geceye Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza İlçe Jandarma Komutanı Burçak Kırca, Emekli Uzman Çavuşlar Derneği Başkanı Selim Kargı, Gölcük Samsunlular Derneği Onursal Başkanı Kurtça Kaygısız, ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Dernek Başkan Reşat Akın, gecenin tirit kültürünün özüne uygun olarak Havza ve Gölcük arasındaki gönül bağını güçlendirdiğini ifade etti.

MÜCADELE ETMELİYİZ

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın kendisini fahri Samsunlu ilan ettiğini belirterek, "Bundan üç yıl önce Samsun'a gittiğimizde soyadımızın avantajını kullanarak Samsunlu olduk. Bu coğrafyada yaşayan herkes bu vatan, bayrak, manevi ve milli değerler için mücadele etme durumunda" dedi.

BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise, Gölcük ve Havza arasındaki dostluk bağlarına katkıda bulunan dernek yönetimine teşekkür ederek, "Sayın Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'e ilçemize sağladığı katkılardan ötürü teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu bu günlerde, dostlarımızın acılarımızı paylaşması bizi mutlu etti. İnşallah bu ilişkilerimiz daha ileriye taşıyacağız. Bu vesile ile şehitlerimizi bir kez daha rahmet ile anıyorum. Allah ordumuzun yar ve yardımcısı olsun" diye konuştu.
Gece, Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla tamamlanması ve şehitler için okunan dua ile sona erdi.