Birikimleriyle Samsun'a bir temizlik fabrikası açan Türk- Alman İşverenler Derneği Başkanı Turgut Sezgin, yurdışındaki hemşehrilerini memleketlerine yatırım yapmaları çağrısında bulunarak, "Samsun, yatırımcı açısından her bakımdan potansiyeli yüksek bir il'dir" dedi.

Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necdet Uzun ile görüşen Başkan Sezgin, Almanya'daki çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi ve Haberaks TV'yi ve Haber Gazetesi internet sitesini ilgiiyle izlediklerini söyledi.

YÜZDE 70'i ALMAN

Almanya'ya 21 yıl önce işçi ailesi olarak gittiklerini belirten Turgut Sezgin, "Almanya'da Frankurt şehrinde kalıyorum. Opel Fabrikası'nın bulunduğu şehirdeyim. Burada hizmet sektörü ile ilgli çalışmalarımız var. 150'ye yakın işçi ile birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu işçilerin yüzde 70'i Alman vatandaşı. İki yıl önce de Samsun'da Tekkeköy sanayi bölgesinde 5 arkadaşımızla birlikte yıkama fabrikası kurduk. Aynı zamanda Türkiye'de hiç olamayan logolu paspaslar yapıyoruz. Bu paspasları da Almanya'dan yolluyoruz" diye konuştu.

BORSAN VE HABER'E ÖVGÜ

Almanya'dan 3 ay önce, 30 Alman iş adamı ile birlikte geldikleri Samsun'da bir dizi ziyarette bulunduklarını anlatan Sezgin, "Biz Almanya'dan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile birlikte Samsun'a geldik ve Almanlarla birlikte görüşmeler yaparak ziyaretlerde bulunduk. Bu ziyaretlerin en önemlisi Borsan Grup'a yaptığımız ziyaretti. Almanlar, Borsan Grup'un yaptığı çalışmaları yerinde gördüler ve çok da memnun kaldıklarını ifade ettiler. Borsan Grup çok büyük bir işletme. Bu ziyaretlerin arasında Haber Medya Grubu'nu da gördük. Çok güzel bir binaya sahip. Haber Medya Grubu, bizim Almanya ve Avrupa'da sesimiz, kulağımız. Haberleri sizlerden alıyoruz ve ben kendimi Samsun'daymış gibi hissediyorum. Bu vesileyle Haber Medya Grubu yönetim kurulu üyelerini, yöneticilerini ve çalışanlarını kutluyorum" dedi.

Dilber BAHADIR