Haber Medya Grubu, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen ve okul öğrencilerinin oylarıyla belirlenen Geleneksel Medya Ödülleri'nde gazete, televizyon, dergi ve radyo alanında 4 ayrı alanda 8 ödül aldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen etkinliğe, Samsun Valisi İbrahim Şahin, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Canik Belediyesi Başkan Vekili Alican Usta, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, Basın, Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, gazeteciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

DAHA İYİSİ İÇİN BİZE GÜÇ VERİN
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Şahin, ödül törenini her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününe katkı vermek amacıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Karınca kararınca bir okul ne kadar yapabilir, o çerçevede işimizi yapmaya çalışıyoruz. İşimizi özveriyle yapmaya çalışıyoruz, mutlaka hatalarımız olacaktır. Sektörde çalışan arkadaşlarımızın bizim iyi niyetli yaptığımız çalışmaları teşvik etmelerini, eksikliklerimizi bizim olarak görmelerini ve bir sonraki yılda daha iyisini yapmamız için bize güç vermelerini bekliyoruz. Tüm basın camiamızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum'' dedi.

VALİ'DEN ÖĞRENCİLERE ÖĞÜT
Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin her bir bölümünün ayrı bir meslek lisesi olması gerektiğini ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin,''Okulunuzu geçen yıl ziyaret edip, televizyonlarında röportaj verdim. Belki mütevazi bir okul, okulun açılış şekli ve bölümleri çok değerli. Ciddi anlamda bu okula daha fazla eğilmemiz gerektiğini düşünmüştüm. Geleceğin Türkiyesi'ni dizayn etmek konusunda çok ciddi katkılarınıza, beyin terlerinize bu ülkenin ihtiyacı var. Kendinizi buna göre yetiştirmenizi temenni ediyorum. Herhangi bir gazeteci olmak yerine, insanların eliyle işaret ettiği bir gazeteci olmanın yolu şu an o sıralarda başarılı olmanız ve kendinizi çok iyi geliştirmenizden geçiyor. Liseyi bitirip, ünversiteye gidince ve diplomayı alıp iş aramaya başlayınca bu söylediklerimi daha iyi anlayacaksınız. Bugün burada ödül alan herkesi tebrik ediyorum, bu ödüller bizzat öğrenciler tarafından seçildiği için çok önemsiyorum. Ayrıca meslekte 40. yılını doldurmuş arkadaşlarımıza da plaket vereceğiz, inşallah meslekte 50. yıllarını da beraber kutlarız, onlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından Vali Şahin, mesleklerinde 40. yılını dolduran Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haber Gazetesi yazarları Osman Kara ve Avni Demir'e ''Vefa Ödülleri''ni verdi.

4 ALANDA 8 ÖDÜL HABER MEDYA'YA
Onur ödüllerinin ardından öğrencilerinin oylarıyla belirlenen 2015 medya ödülleri verildi. Televizyon alanında, yılın haber programı ödülünü Haberaks TV'den ''Ajans Gündem'' ile Duygu Eker, Gazetede yılın fotoğrafı dalında Salim Yıldız, Kültür sanat programları dalında ''Ayaklı Mikrofon'' ile Haberaks TV'den Nur Ok ve Mustafa Ekinci, yılın tasarımı ile Haber Hayat Dergisi'nden Dilek Aydemir, radyo alanında yılın radyo programını Haber Radyo'dan ''Akşam Hikayeleri'' ile Cumhur Kocaoğlu ve yılın spor programında Haberaks TV'den ''Spor 55'' ile Atilla Cebeci aldı.

HABER MEDYA'DA KUTLAMA
Ödül töreninin ardından, Haber Medya Grubu'nun Borkonut Niş'teki çalışma ofisinde Borsan Grup Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Okan Aralan, Haber Medya Haber Müdürü Erdem Erol, Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Kocaoğlu, Haberaks Tv Programlar Koordinatörü Sinan Sallabaş, ödül sahipleri ve Haber Medya Grubu çalışanları ile bir araya gelerek başarılarını kutladı.

3 KİŞİYE 1 ÖDÜL DÜŞÜYOR
Haber Medya Grubu'u adına onur verici bir tablo ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Borsan Grup Başkan Yardımcısı ve Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, ''Arkadaşlarıma baktığım zaman neredeyse 3 kişiye 1 ödül düşmesi çok başarılı bir sonuç. Bu ödüllerde emeği geçen, önünde ve arkasında, sahibi ve onu destekleyen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum'' dedi.

GELECEĞİ GÖZLERİNİZDE GÖRÜYORUM
Haber Medya'nın, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlediği törende, yine ödül yağmuruna tutuluğunu kaydeden Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun ise, ''Bütün arkadaşlarımı kutluyorum ve bu ödüllerin gelecekte de yaygın basında ve hatta Avrupa çapında olmasını umut ediyorum. O geleceği de arkadaşlarımın gözlerinde görüyorum. Hepsini kutluyorum'' diye konuştu.

GENÇLERİMİZİN İDEALLERİ ÇOK BÜYÜK
Haber Medya Grubu'nun bir mensubu olarak alınan ödüllerle büyük bir mutluluk yaşadığını ifade eden Haber Gazetesi yazarı Osman Kara, ''Yaşıma hürmeten verilen ödül değil ama bu genç, pırıl pırıl, gözlerinin içi gülen, yürekleri tertemiz, idealleri çok büyük insanların gösterdikleri başarıdan çok mutlu oldum. Bu arada onlara bu imkanları sağlayan, Haber Medya Grubu'na, Sayın Adnan Ölmez'e ve Sayın Ahmet Şenocak'a da ayrıca teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU