Beşiktaş'tan ayrılması gündemde olan ve gelen haberlere göre yüksek ihtimal olarak gelecek sezon Beşiktaş forması giymeyecek olan Mario Gomez'in yerine daha iyilerinin gelmesi için çalışmalar hızlandırıldı. Başkan Fikret Orman'ın 'Gomez giderse yerine daha iyisi gelir' açıklaması tazeliğini korurken, Beşiktaş'ın gündemindeki 4 golcü şu şekilde deniliyor;

Hırvat golcü: Mandzukic

Juventus'un Hırvat golcüsü Mandzukic, bu sezon çıktığı 34 maçta fileleri 13 kere havalandırmayı başardı. Güçlü fiziği ve uzun boyuyla dikkat çeken golcünün, 4 de asist yapması, Gomez'in yerine düşülen alternatif isimlerin başında gelmesine neden oldu. Juventus'un piyasa değeri olarak 19 milyon Euro belirlediği golcü için, her sezon forvet değiştiren Juve indirime gidebilir.

Boşnak golcü: Dzeko

Bonservisi Manchester City'de olan ve Roma'da kiralık olarak mücadele eden 30 yaşındaki golcü, 16 gol atıp 6 da asist yaptı. Son derece kaliteli bir golcü olan ve şuan piyasa değeri olarak 10 milyon Euro gibi bir rakam konuşan Dzeko için Beşiktaş'ın kesenin ağzını açması gerekiyor.

Antalyalı golcü: Eto'o

Antalya ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunan ve piyasa değeri olarak 12-13 milyon Euro gibi rakamların ifade edildiği Eto'o, Beşiktaş'ın radarında olan bir diğer golcü olarak biliniyor. Eto'o ile geçtiğimiz günlerde Beşiktaş yetkililerinin temasa geçtiği ve transfer çalışmalarına hız verdiği biliniyor. Ancak Beşiktaş'ın Eto'o'yu alması için Antalyaspor'a yüklü miktarda bonservis bedeli ödemesi gerekiyor.

Akhisarlı golcü: Rodallega

Akhisar'ın bu sezon ortaya koyduğu performansta büyük pay sahibi olan ve toplamdda 21 gol atan Kolombiyalı Rodellega, Beşiktaş'ın alternatif isimlerinden bir tanesi olarak görülüyor. Beşiktaş maçında 3 gol atması ile gündeme gelen ve ligdeki performansı ile göz dolduran futbolcunun, gelecek sezon Beşiktaş'ta oynama ihtimalinin bulunduğu ifade ediliyor. Bütün forvet transferlerinde olduğu gibi, Rodellega'da da bonservis sorunu bulunuyor. Akhisar'la 2017'ye kadar sözleşmesi bulunan Rodellega'yı almak için Beşiktaş'ın güzel bir bonservis bedeli ödemesi gerekiyor.

Beşiktaş'ta Fikret Orman'a rakip çıktı