Üsküdar Üniversitesi 2017-2018 akademik yılı, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın da katıldığı törenle başladı. Demircan, bilgi üretmenin önemine işaret ederek, "Bilgiye hakimseniz, bilgi üretebiliiyorsanız, bilgiyi teknolojiye dönüştürüyorsanız elbette ki gücü elde edersiniz" dedi.

İLK DERS DEMİRCAN'DAN

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan törende akademik yılın ilk dersini verdi. Türkiye'nin konumu gereği çok pahalı bir coğrafyada bulunduğunu belirten Demircan, tıp öğrencisi olduğu 1970'li yıllarda Sultan Abdülhamit'in yazdığı hatıratı okuduğunu ifade etti.
Sultan Abdülhamid'in hatıratında 'Ne yapalım ki atalarımız çadırlarını sırtlanların yolu üzerine kurmuş' dediğini belirten Dr. Ahmet Demircan, "Bu cümle beni çok etkilemişti. Ben de bunun üzerine şöyle bir fikri metafor oluşturuyordum: Osmanlı bu coğrafyayı sırtlanlardan koruyan bir aslandı ama ömrü vefa etmedi. Osmanlı tarih sahnesinden çekilirken bu aslanın yavrusu Türkiye Cumhuriyeti doğdu. Onlar biliyorlar ki aslanın yavrusu da aslan olur. Onu bildikleri için uğraşıyorlar ama biz bu coğrafyanın kıymetini, özgür yaşamasını bilen, onun diyetini ödeyen bir milletin çocuklarıyız" dedi.

BİLGİYE BİLGİ KATMALIYIZ

Anadolu coğrafyasında büyük medeniyetler inşa edildiğini belirten Demircan, "Biz bu büyüklüğün faturasını ödüyoruz. Bilgi üretimini tekrar yakalamalıyız. Bilgiyi elde etmekten daha öte bir şey söylemeye çalışıyorum. Var olan bilgiye ulaşırsınız öğrenirsiniz elbette ama bilgiye bilgi katmanın görevimiz olduğunu unutmayalım. Bu noktada değilsek daima arkadan gideriz. Bu coğrafyanın parlayan yıldızı, mazlumlara umut olan Türkiye'dir" ifadelerine yer verdi.

SAĞLIKTA ÜRETİMİ HEDEFLİYORUZ

Türkiye'de üniversite olmayan şehrin kalmadığını hatırlatan Demircan, bunun büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini ve yeni akademisyenler yetiştirmenin üniversitelerin gelişimi için önemli olduğunu söyledi. Demircan, bakanlık olarak gerçekleştirdikleri çalışmalara da değinerek Türkiye'nin sağlıkta üretim yapması, dışarı açılması, kaliteyi yükseltmesi ve sürdürülebilir olmasını hedeflediklerinin altını çizdi.