Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanıyken 2016 yılının şubat ayında parti içi muhalefet nedeniyle görevinden alınan Ömer Süslü, Meral Akşener'in liderliğinde yola çıkan İYİ Parti'nin Samsun'daki kurucu il başkanı oldu. İl başkanlığının 15 Kasım'da tescilleneceğini belirten Süslü, "Teşkilatlanma sürecimiz bittikten sonra 2019 seçimleri için hemen sahada olacağız" ifadelerini kullandı.

İDDİALIYIZ

Türkiye'nin uzun zamandır iyi yönetilmediğini belirten Süslü, "Biz alternatifi olmayan muhalefetin içerisine yeni bir umut olmak adına bu hareket başlattık. İYİ Parti, Türk milletinin sorunlarına çözüm getirecek, iktidarın kendisine çekidüzen vermesini sağlayacak ve ilk seçimde de iktidar olacak şekilde yapılanmasına başladı. İddiamızı milletimizin derdiyle dertlenen, onların içerisinden çıkmış kadrolar olarak her platformda ortaya koyacağız. Türkiye'nin üzerinde dolaşan bu kara bulutları iyilik güneşiyle kaldıracağız" diye konuştu.

İLÇELERDEN ÇOK TALEP VAR

15 Kasım'da Ankara'da yapılacak toplantıyla il başkanlığı görevinin tescilleneceğini kaydeden Süslü, "Akabinde kurucu il yönetimini atayıp, ilçe teşkilatlarını görevlendireceğiz. İlçe teşkilatları tamamen objektif kriterler ve istişarelerle belirlenecek. Bu noktada Samsun'dan çok ciddi talepler var. Samsun'da kimseyi kırmadan, inciltmeden, yeni bir dille siyaset yapacağız. Çünkü milletimiz kavgadan ve hamasetten bıktı. Teşkilatlanma sürecimiz bittikten sonra 2019 seçimleri için hemen sahada olacağız. Çünkü karşımızda AK Parti var" dedi.

Zerrin SOMUNCU