Samsunlu gençler, Canik Belediyesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle ilki geçtiğimiz günlerde düzenlenen "Gelecek Vizyonum" projesi kapsamında şehri tanıyor ve vizyonlarını genişletiyor. Samsun'un 17 ilçesinden 2 bin öğrenciyi kapsayan proje çerçevesinde Alaçam, 19 Mayıs ve Havza ilçelerinden gelen öğrenciler, Belediye Başkanı Osman Genç'in misafiri oldu. Başkan Genç, öğrencilerden yerli ve milli olmalarının yanında, dünyadaki gelişmeleri iyi okumalarını isterken, gençler yaşadıkları şehri yakından tanıma imkanı buldu.

DÜNYAYA GENİŞ PERSPEKTİFLE BAKIN

Gençlerin enerjilerinin farkında olduklarına vurgu yapan Genç, "Ülkemizin istikbal davası için donanımlı gençlerin azim, heyecan ve iradesine ihtiyacımız var. Bu nedenle Canik Belediyesi olarak Samsun'un 17 ilçesindeki gençlerimizi yaşadıkları şehir ile buluşturuyor, onlara şehrimizi tanıtıyoruz. Gençlerimiz önce yaşadıkları şehri tanımalı ki, vizyonları genişlesin, dünyaya daha geniş perspektifle baksın. Okumak sadece okul okumak, kitap okumak değil. Bugün ülkemizi işgal edemeyenler ekonomik baskı altına almak istiyor. Gençlerimiz mutlaka Reza Zarrab olayını, Filistin meselesini, Nato tatbikatında Atatürk ve Cumhurbaşkanımıza yapılan saygısızlığı iyi okumalı" diye konuştu.

ADETA DARBE YAPTILAR

Gençlere her zaman güvendiklerini ifade eden Başkan Genç, "Türkiye'nin gerçek gücü gençliktir. Kadim medeniyetimizin gençliği; çalışkan, ahlaklı, araştıran, kitap okuyan, ülkesine ve değerlerine sahip çıkan gençliktir. Çok şükür bu gençlik 15 Temmuz'da darbeye karşı adeta darbe yaptılar. İnşallah bu gayreti, bu azmi, bilim ve teknoloji ile buluşturduğumuzda ülkemizi artık kimse tutamaz. Bu nedenle okullarımızın kalite ve sayısını fiziki ve teknolojik açıdan iyileştirirken, bir yandan da gençlerimizi yerli ve milli hafızayla donatmanın, onları değerlerimizle buluşturmanın gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

BAŞKAN GENÇ'E TEBRİK

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı ise Canik Belediyesi tarafından iki yıldır düzenlenen Gelecek Vizyonum projesinin, gençlerin geleceğe hazırlanması ve şehri tanıması açısından çok değerli bir proje olduğunu belirterek, Başkan Genç'i tebrik etti. Kurum olarak aileye ve gençlere önem verdiklerini belirten Balcı, gençlere tavsiyelerde bulundu.

ÖĞRENCİLER ŞEHRİ GEZDİ

Vizyon Sohbetlerinin ardından Canik Belediyesi'ni ziyaret eden öğrenciler, daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesini gezdi. Burada fakülte hakkında bilgiler alan öğrenciler, şehrin tarihi ve turistik mekanlarını da gezdi. Bu yıl ikincisi düzenlenen Gelecek Vizyonum projesi, Samsun'un 17 ilçesinden 2 bin öğrenciyi kapsıyor.