Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, yaşanan hekim intiharları ve çalışma koşullarına ilişkin şartların iyileştirilmesi için Samsun milletvekillerine çağrı yaptı.

Konuya ilişkin İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in verdiği araştırma önergesine destek verilmesi çağrısında bulunan Erkan, "Bilindiği üzere kısa bir süre önce farklı illerdeki üç meslektaşımız aynı gün intihar ederek yaşamını yitirmiştir. Yaşanan elim olayların ardından hekimlerimizin yoğun çalışma saatleri ve çalışma yaşamındaki sorunlar gündeme gelmiş ancak ülkemizin yoğun gündemi içinde hızla kaybolup gitmiştir" dedi.

GİRİŞİMLER BAŞLATTIK

Erkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Son yaşanan intihar olaylarının ardından bizler, hekimlerin çalışma koşulları, uzun nöbet süreleri ve çok fazla hasta bakmaları nedeniyle oluşan fiziksel ve psikolojik sorunları gündemde tutabilmek ve sorunun nedenine yönelik tespitlerin yapılması amacıyla çeşitli girişimler başlattık. Bu bağlamda, İzmir Milletvekili Sayın Atilla Sertel'in hazırladığı 'Hekim ölümleri ve sağlık kuruluşlarındaki hekimlerin çalışma koşullarıyla' ilgili Meclis araştırma önergesi hazırlanmış ve milletvekillerinin imzalarına açılmış olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Siz değerli milletvekillerimizin sağlık ortamında yaşanan sorunlara, başta şiddet ve hekim ölümleri olmak üzere her zaman içtenlikle duyarlılık gösterdiğinizi biliyor ve gözlemliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclis'inde konuya ilişkin yapılacak olan araştırmanın yaşadığımız sorunlara çözüm arayışında çok önemli bir yol gösterici olacağına inanıyoruz."