Canik Belediye Başkanı Osman Genç, daha önce öğretmenlik yaptığı Alaçam Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri'nde öğrencilerle buluştu. İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural'ın da katıldığı etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra öğrencilere seslenen Başkan Genç, tavsiyelerde bulunduğu gençlerden, kariyerin yanısıra yerli ve milli hafızaya sahip olmalarını istedi.

21. YÜZYILI İYİ ALGILAMAK GEREK

Kendisinin de İmam-Hatip mezunu olduğunu ve 1980 yılından itibaren siyasetle ilgilendiğini belirten Başkan Genç, başarının anahtarının ise çok çalışmak olduğunu söyledi. Genç, "Bizim başarımızın anahtarı çalışkanlık, güler yüzlülük ve samimiyettir. Başarı için çalışmak çok önemlidir, ancak en önemlisi 21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Dünya artık çok küçük. Daha önce imparatorlukların yarıştığı dünyada şimdi şehirler, hatta şirketler yarışıyor" dedi.

YERLİ VE MİLLİ HAFIZA VURGUSU

Gençlerin yerli ve milli hafızaya sahip olmasının önemine de işaret eden Başkan Genç, "15 Temmuz gecesi tankların, uçakların, silahların karşısında korkusuzca duranlar gençlerimizdi. Önemli olan kariyer sahibi olurken ihanet içinde bulunmamak, elde ettiği kariyeri insanlara iyilik yolunda kullanabilmektir. Kariyerlerinin zirvesine ulaşan nice insanların bu ülkeye hizmet etmesi gerekirken nasıl ihanet ettiklerine 15 Temmuz'da şahit olduk. Sizlere tavsiyem sizi yetiştiren ve kariyer sahibi yapan içinde yaşadığınız bu cennet vatana her zaman ve her mertebede hizmet etmenizdir" diye konuştu.

EN BÜYÜK GÜÇ, BİLGİ

Yeni bin yılda en büyük gücün bilgi olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Gençlerimizin normal okul okumalarının yanında şehrindeki, ülkesindeki, dünyadaki gelişmeleri de okuması gerekiyor. Eğer Türkiye'yi geleceğin en önemli güçlerinden biri haline getirmek istiyorsak, bunun yolu teknolojiden geçiyor. Bilgiye sahip olmaktan geçiyor. Bilgiye sahip olan, bilgiyi üreten, bilgiyi kullanan ülkeler bir adım öne geçiyor. Artık top, tüfek, tank değil bilgi iş görüyor. Güç, bilgidir. Onun için bilgi toplumu olma yolunda çok daha büyük gayret göstermemiz gerekir. Bugün ürettiğiniz kadar değerlisiniz" şeklinde konuştu.