Canik Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) işbirliği ile hayata geçirilen Meşe Orman Park projesi çalışmaları devam ediyor. Şehre nefes aldıracak ve iki etaptan oluşacak projenin ilk etap çalışmalarını Canik Belediye Başkanı Osman Genç de yakından takip ediyor. Projenin uygulandığı alanda incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, proje tamamlandığında Samsun'un önemli bir turizm merkezi kazanacağını söyledi.

7'DEN 77'YE HERKES YARARLANACAK

İçerisinde hanım konağı, kafeterya, yürüyüş yolları, açık nikah alanı, restorant, sosyal donatı alanı, çocuk oyun alanı, dürbün kafe, büfe, macera parkuru ve nikah alanı gibi 7'den 77'ye herkesin yararlanacağı sosyal tesisler bulunacak olan projenin Samsunluları şehir yaşamından çıkarak doğal bir ortama kavuşturacağını belirten Başkan Genç, söz konusu ormanlık alanın şehrin ortasında olmasına rağmen, bugüne kadar halkın rahat kullanabildiği bir alan olmadığını, ancak yaptıkları çalışmayla halkın hizmetine sunacaklarını söyledi.

HALK, DOĞA İLE BULUŞACAK

Samsun'un Kent Park'ı konumunda olacak projeden herkesin yararlanacağına işaret eden Başkan Genç, "Şehir hayatında doğa ile pek buluşma imkanı bulamayan insanlarımız Meşe Orman Park sayesinde şehir gürültüsünden uzak, doğa ile içiçe bir ortama kavuşacak. Bugüne kadar orman içinde yürüyüş yapamayan insanlarımız çayını, kahvesini içebileceği, aynı zamanda çocukların eğlenebileceği bir mekana kavuşacak. İnşallah bu projemizi çok kısa bir zamanda tamamlayarak Samsun halkının hizmetine sunacağız" dedi.

VATANDAŞLAR DA MEMNUN

Çalışmaları hızla devam eden projede ahşap yürüyüş yollarının bir kısmı yapılırken, vatandaşlar da şimdiden doğanın tadını çıkarıyor. Ormanlık alanda yürüyüş yapan vatandaşlar, 'Samsun'un böyle bir projeye ihtiyacı vardı. Başkanımız atıl vaziyette duran bu yeri Orman İşletme Müdürlüğü'nden tahsis ederek şehrimize güzel bir proje kazandırıyor. İnşallah nefes alacağımız bir yere kavuşacağız. Başkanımıza teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

92 DÖNÜMLÜK PROJE

Canik Belediyesi'nin Orman ve Su İşleri Bakanlığından 49 yıllığına tahsis ettiği 92 dönüm alan üzerine uygulanan proje içerisinde hanım konağı, kafeterya, yürüyüş yolları, açık nikah alanı, restorant, sosyal donatı alanı, çocuk oyun alanı, dürbün kafe, büfe, macera parkuru ve nikah alanı bulunacak.