Kasım ayında Samsun ihracat hacminin bir önceki yıla göre yüzde 31,5 arttığını dile getiren AK Parti Milletvekili Hasan Basri Kurt, "Samsun, yüz güldürmeye devam ediyor" diye konuştu.

ORTALAMANIN ÜZERİNDE

Büyümede en önemli faktörlerden birinin ihracattaki olumlu tablo olduğunu vurguyan Kurt, "Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı verilere göre Samsun, Kasım ayında ihracat hacmini bir önceki yıla göre yüzde 31,5 oranında artırdı. Samsun'da özellikle otomotiv endüstrisi, medikal ve makine teknolojisi, çelik ve savunma sanayisindeki artış, ülke ekonomisine katma değer sunma noktasında yüzümüzü güldüren bir gelişme. Türkiye büyümeye devam edecek. Bu da ileri teknoloji kullanarak katma değeri yüksek ürünlerin üretimini gerçekleştirmekten geçiyor. Samsun, bu dönemde Türkiye ortalamasının üzerinde ihracat yaparak ülke ekonomisine olumlu katkı sunmaya devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

OLUMLU ETKİLEYECEK

Kurt, Türkiye'nin 2017 yılı üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyüdüğünü belirterek, dünyada en hızlı büyüme gösteren ülke olduğunu da dile getirdi. Türkiye'nin büyüme rakamlarında Avrupa Birliği, G20 ve OECD ülkelerine fark attığını belirten Kurt, "AK Parti hükümetleri döneminde küresel krizler içerisinde dahi büyümeyi sürdüren ülkemiz, 2017 yılı üçüncü çeyreğinde, beklentileri de aşarak çift haneleri sayılara ulaştı. İhracatın, yatırımların, sanayinin güçlü katkı yaptığı bu büyümeyi 2018'de de sürdürmek temel hedefimiz. Yakaladığımız büyümeye imalat sanayi yüzde 15,2 oranında katkı yaptı. Bu da önümüzdeki dönemde istihdama katkı sağlayacaktır. Bu büyüme trendi, bir müddet sonra enflasyondan cari açığa değin diğer değişkenleri de olumlu etkileyecektir" dedi.