Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Alaçam Belediyesi, İŞKUR Bafra ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen girişimcilik eğitimi programında kursiyerlerle bir araya geldi.
Başkan Uyar, kendi işini kurmak isteyen herkese belediye olarak her türlü desteği vereceklerini belirterek, girişimcilikte temel esaslarından birinin iş fikirlerini hayata geçirirken, gerekli piyasa araştırmalarını yapmalarının kendileri açısında oldukça önemli olduğunu ifade etti.

EKONOMİK HAYATA ÖNEMLİ KATKI

Eğitimlerin ekonomik hayata da katkı sağlayacağını belirten Başkan Uyar, "Girişimci, her ne olursa olsun mücadeleden vazgeçmemeli. Devletimiz tarafından verilen desteklerden faydalanabilmeli, kendilerini sürekli olarak geliştirebilmeli. Bu eğitimler, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenmektedir" dedi.