Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim kararının ardından İYİ Parti Samsun Teşkilatı da seçim çalışmaları için başlangıç yaptı. Aday adaylığı başvurularının başladığı teşkilatta 20 kişi, milletvekili aday adayı oldu.

İŞTE O İSİMLER

Buna göre, İYİ Parti Samsun Teşkilatı'nın aday adayları şu isimlerden oluştu: Birsen Öztürk, Dr. Köksal Tilki, Dr. Mustafa Çağlar, Av. Hakan Kiper, İbrahim Ustaosman Saydam Bayram, Dt. Oya Kademoğlu, Çağlayan Deniz, Akın Üner, Ayşe Ayan, Biltekin Özdemir, İbrahim Özyer, Nazım Yüksel, Ufuk Saral, Dursun Ali Ayan, Furkan Eren Özdemir, Selahattin Taşkın, Sinan Sakallı, Neriman Sağlam ve Nurhan Ünal.

ADAY OLMAYACAK

Milletvekili adayı olacağı konuşulan İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü ise yönetim kurulu toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada, kendisini milletvekilliği için destekleyen herkese etti. Süslü, "Büyük emekler ile sıfırdan kurmuş olduğum bu teşkilatın başındayım, milletvekili adayı olmayacağım" diye konuştu.

İMZALAR TOPLANIYOR

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olması için gerekli 100 bin imzanın toplanmasına başlanacak. İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre vatandaşlar 4-9 Mayıs tarihleri arasında ilçe seçim kuruluna kimlikleriyle beraber giderek Akşener için imza verebilecek.