Samsun Kadın Dayanışması üyeleri, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bir kozmetik firmasında çalışan çoğunluğu kadın 124 işçinin işten çıkarılması nedeniyle firmanın Samsun şubesi önünde eylem yaptı.

DİRENİŞ GÜZELLEŞTİRİR

Firmada çalışan işçilerin sendikal haklarını kullandığı gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını öne süren kadınlar adına açıklamada bulunan Engin Deniz Yıldırım, 'Sendikaya üye olmak ulusal ve uluslararası sözleşmelerle tanımlanmış bir haktır. 15 Mayıs'tan bu yana kararlılıkla direnen, çoğu kadın işçi sendikalı olarak işe geri dönmek istiyor. Kadınlar üzerinden samimiyetsizce "Biz istersek her şeyi yaparız" diyenlere iki çift lafımız var, 'Güzellik ürünleri değil, direniş güzelleştirir!'' dedi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

İzinsiz olarak gerçekleştirilen eylem sırasında Samsun Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince çevre güvenliği sağlandı. Eyleme katılan kadınlar hakkında idari yaptırım uygulanacağı öğrenilirken, Yıldırım, 'Kadın dayanışması öylesine söylenmiş süslü bir laf değildir. Kadın dayanışması yaşamımızı, haklarımızı kazanmamız için en büyük güçtür! Herkesi kadın emeğini sömüren firmaya karşı boykota çağırıyoruz' açıklamasında bulundu.

Tayfur KARA