Terme Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında devam eden Ramazan Sokağı'na Termeliler büyük ilgi gösteriyor. İftar sonrasında vatandaşların uğrak yeri haline gelen Ramazan Sokağı'nda çocuklar için eğlence alanı, çay kahve evleri, yiyecek ve içecek alanları, gözleme gibi stantlar bulunuyor. Sokakta Kızılay için de bir alan ayrılarak gönüllü kişiler kan bağışında bulunabilirken, Terme Okçuluk ve İhtisas Spor Kulübü açtığı stantla ata sporu okçuluğu tanıtıyor.

ESKİ RAMAZANLARIN TADI

Ramazan Sokağı etkinliklerinde Kur´an-ı Kerim ziyafetleri, sema gösterileri, sohbet ve söyleşilerin yanı sıra şiir dinletileri, oyunlu yarışmalar, meddah, orta oyunu ve Hacivat-Karagöz gibi oyunlar ile eski ramazanların tadı yakalandı. Ramazan ayı boyunca her akşam Ramazan Sokağı'nda halkla bir araya gelen Belediye Başkanı Şenol Kul, gerçekleştirilen etkinliklerin öz kültürel değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılması için önemli fırsat olarak gördüklerini belirtti.

KÜLTÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Ramazan Sokağı'nda özellikle çocukların, aileleri ile birlikte eğlenceli vakit geçirebilecekleri bir atmosfer oluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Kul, 'Bizler kültürümüze sahip çıktığımız oranda geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Biz büyük bir millet, büyük bir devletiz. Bunun altında yatan unsurların başında da kültürümüze sahip çıkmamız yatıyor. Başkalarını taklit etmeden, kendi değerlerimizi koruyup kollamak, yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak çok önemli. Terme Belediyesi olarak, Terme'ye has bir atmosferin oluşmasını sağlayarak ramazan ayını, hazırladığımız içeriği zengin bir programla şenlendirdik, halkımıza unutamayacakları bir ramazan ayı yaşattık' diye konuştu.