Sapanca'da vahşi bir şekilde kol ve bacakları kesilerek ölüme terkedilen yavru köpek tüm Türkiye'nin vicdanını yaraladı. Olayla ilgili bir tepki de Samsun'dan geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Nurten Çetinkaya ve komisyon üyeleri, yavru köpek için tüm Türkiye'nin tek yürek olduğunu ifade etti.

ZULMÜN SEMBOLÜ

Başkan Çetinkaya, "Toplumun her kesimini derinden sarsan bu cinayet, ne yazık ki hayvanlara karşı yıllardır aralıksız ve dozu arttırılarak uygulanan zulmün bir sembolü haline geldi. Ağzı süt kokan bu yavruya çekincesizce uzanan eller, ilk fırsatta insana da uzanacaktır. Aramızda serbestçe dolaşan bu katillerle aynı ortamda nefes almak istemiyoruz. Bu elim olaya siyasi liderlerin, bir vicdan meselesi olarak yaklaştığını görmekten umutluyuz" ifadelerini kullandı.

FAYTON İŞKENCESİ BİTSİN

Hayvan hakları konusunda acilen yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen Çetinkaya, taleplerini şöyle sıraladı: "Hayvanlara karşı sadece bazı şiddet ve kötü muamele eylemleri değil, tüm eylemler 'kabahat' olmaktan çıkartılıp suç kapsamına alınmalı. Sahipli ve sahipsiz hayvan ayrımı yapılmaksızın, tüm hayvanlar eşit ve adil yasal güvence altına alınmalı. Fayton işkencesi sonlandırılmalı."

Şükrü Berk ASKAR