Samsun Kadın Dayanışması, Adnan Menderes Bulvarı üzerine bir araya gelerek çocuğa yönelik cinsel istismara karşı protesto yürüyüşü yaptı. Yürüyüş sırasında vatandaşlardan da destek alan grup, basın açıklaması yaptı.

TOPLUMSAL BİR SUÇ

Amfi Tiyatro önünde buluşup Halk İskelesine yürüyen grup adına açıklamalarda bulunan Şeyma Özberk, 'Kimyasal hadımı devreye sokacaklarını söylüyorlar. Oysa bilinmelidir ki, cinsel istismarı 'hadım' üzerinden cezalandırmak, her istismarcıyı pedofili olarak göstermek, suçu basitleştirmektir. Her çocuk istismarcısına pedofili demek, bu suça neden olan bir çok sosyokültürel etkeni gözardı etmektir. Oysa cinsel şiddet bireysel olarak değil, toplumsal olarak ele alınmalıdır' dedi.

Katılımın her an arttığı yürüyüşte kadınlar, 'Eylül bizim çocuğumuz, Leyla bizim geleceğimizdir. Bu korkunç suçlara dur demek elimizdedir. Bizler Samsun Kadın Dayanışması olarak, sürecin takipçisi olacağımıza ve katledilen her çocuk ve kadın için sokaklarda olacağımızı tekrar duyuruyoruz. Bizler şunu çok iyi bilmekteyiz ki, çocukların bu durumu yaşıyor olmalarında ki en büyük neden, topluma dayatılan gerici eğitim anlayışı ve cezasızlık politikasıdır' açıklamasında bulundu.

Tayfur KARA - Zerrin SOMUNCU