Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi, Giresun'da yaşanan ve 82 yaşında bir vatandaşın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayın ardından açığa alınan doktora destek için eylem düzenledi. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlenen eyleme Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, sendika üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.

BEYAZ KOD VERDİĞİ İÇİN Mİ SUÇLU?

Hayatını kaybeden vatandaş için üzüntüsünü dile getirerek sözlerine başlayan Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, "Bu üzücü olayda aile hekimin açığa alınmasına kamuoyunda geniş yer verilerek sanki toplumsal vicdan aile hekiminin açığa alınması ile tamir ediliyormuş gibi bir hava oluşturulmuştur. Dini adalet olan hukuk devletinin aile hekiminin sadece mevzuatı uyguladığı için yapılan açığa alma işlemi neyin nesidir? Görevini yerine getirip hastayı görmeden ilaç yazmadığı ve bunun sonucunda yaşanan olaylar nedeniyle beyaz kod verdiği için mi suçludur?" diye konuştu.

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

'Meseleleri gerçekliğinden kopartıp dramatize ederek topluma sunmak yanlıştır' diyen Çakmak, "Bunda hem devlet hem medya hem de vatandaşlarımız hassas olmalıdır. Herkesin sosyal medya ile yorumculuğa ve haberciliğe adım attığı bu çağda sağlık çalışanlarını kimsenin keyfine kurban ettirmeyiz. Gündemde bir konu var bizde müdahil olalım tarzındaki yaklaşımlarla sağlık çalışanlarına yanlış yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Hukuka göre yapılan her işlemi kabul ederiz, lakin hukukun terk edilerek keyfe ve kamuoyu istiyor diye yapılan her işleme dur diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU