EĞİTİM İŞ Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan önce değerlendirmelerde bulundu. Kara, özellikle liselerde birçok öğrencinin istediği okula yerleşemediğini belirtti.

MESLEK LİSELERİ BOŞ

Kara açıklamasında "Samsun'da adrese dayalı yerleştirmede birçok öğrenci hangi okula gideceğinin kaygısıyla beklerken, diğer taraftan meslek liseleri boş kaldı. Açılan imam hatipler de aynı şekilde tercih edilmediler.
Öğretmenlerin norm fazlası sorunu devam ediyor.

Velilerimiz öğrenciler istedikleri bir okula öğrenci yerleştirilemezken, şehir merkezinin dışına taşınan okullar da yeterli öğrenci bulamadılar. Bu durumdan öğretmenlerimiz de tedirgin. Birçok öğretmen adresine yakın okullara çocuklarını vermişken, tekrar çok uzak okullara görevlendirilecek. Ancak bütün bu sorunlar okulların taşınması ve dönüştürülmesi gibi bir plansızlığın sonucudur.

Eğitimde okullara harcanan paraların büyük çoğunluğu öğrencinin bulunmadığı şehir dışındaki yeni okullara yapıldı. Bu okullara gitmek zorunda kalan öğrenciler servislere binlerce lira verecekler. Aileler için büyük bir ekonomik yük de getirecektir" ifadelerini kullandı.

YANLIŞ POLİTİKA

Öğrencileri, velileri ve öğretmenleri mutlu etmeyen bütün sorunların, yanlış eğitim politikalarının sonucu olduğunu savunan Kara, "Okul dönüşümünde israf çok fazla yapıldı.

Samsun'da hangi okul İmam Hatip olarak değiştirilmişse anında farklı bir harcama kalemi oluşturuluyor. Bu şekilde milli eğitime ayrılan bütçe asıl yatırıma ihtiyaç olan alanlara değil politik tercihlere göre yapılmıştır.
Bu sadece Samsun'da değil tüm Türkiye'de bu şekildedir.
Okullar açılırken; öğrencileri ,öğretmenleri velileri tedirgin eden bütün bu sorunların yanlış eğitim politikalarının sonucunda yaşıyoruz.
Ülkemizin içinde bulunduğu zor ekonomik koşullarda yeni eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU