TURKONFED ve ORKASİFED'e bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Samsun İş Kadınları Derneği'nin (SAMİKAD), Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) işbirliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği "Dijital Dünyada ve Sosyal Medyada İmaj ve İtibar Yönetimi" adlı eğitim programı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda başladı.

EKONOMİDEKİ ÖNEMİ BÜYÜK

İki hafta boyunca toplam 4 gün sürecek eğitim programının açılış konuşmasını yapan SAMİKAD Başkanı Münevver Uğurlu, "Ülke nüfusunun yarısı kadın olunca ekonomideki önemi büyük oluyor. Sosyal medya araçlarının kazandırdıkları, fırsatlar, zararları ve riskleri konularında iş kadınlarının hem özel hem de kurumsal hayatlarındaki imaj, itibar tesisi ve yönetimi konusunda kapasite geliştirmelerine katkı sağlayacaktır. Kurumsal itibar, elle tutulup gözle görülmeyen ve taklit edilemeyen bir değerdir. Bu açıdan bakıldığında günümüz rekabet koşullarında kurumların farklılaşabilmesi için itibara yatırım yapması önemli bir avantaj sağlıyor. İtibarın oluşması ve sürdürülmesi, kurum kimliği ve tutarlı bir itibarla mümkün oluyor. Günümüzde dijital dünya, bu itibarın iyi ya da kötü yönde tesis edilmesi, korunması ve güçlendirilmesi için en etkin ve en uygun ortamdır" diye konuştu.

KADININ KATILIMI ÖNEMLİ

Toplantıya katılan Büyükşehir Belediyesi Kalkınma Daire Başkanı Eyüp Elmas da işsizliğin ortadan kaldırılması bakımından kadınların iş hayatına katılımının önemine değindi. Konuşmaların ardından Eğitmen Ekin Kopkiman tarafından eğitim gerçekleştirildi.

Barış BUDANOĞLU