Bazı milletvekillerinin TBMM'ye 'Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" vermesi üzerine Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) bir açıklama yaptı.

MALİ YÜK GETİRECEK

Sigara paketlerinin tek tip olarak tasarlanarak kapalı dolaplarda satılmasını öngören kanun teklifi hakkında açıklama yapan SESOB Başkanı Eyüp Güler, "Sigara paketlerinin tek tip olarak tasarlanması ve sigaraların gizli dolaplarda satılması gibi bir takım planların gündemde olduğunu basından takip ediyoruz. Özellikle, esnafımızı bakkal içinde tadilat yapmak zorunda bırakacak olan kapalı dolap uygulamasının yapılmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu tür bir yöntem, esnafımıza mali yük getirecektir" dedi.

YETKİLİLER GÖZDEN GEÇİRMELİ

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar odalarının üyesi esnafların dolap paniği yaşadığını söyleyen Güler, "Esnaf, hali hazırda ekonomik olarak zorda. Kanun teklifiyle gündeme gelen uygulamaların hayata geçirilmesi esnafı yeni bir darboğaza sürükleyecek" diye konuştu. Güler, esnafı direkt ilgilendiren söz konusu kanun teklifinin yetkililer tarafından tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Yasir BABA