Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen toplantıda 40 belediye başkanı adayını açıkladı. Erdoğan tarafından AK Parti Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olduğu açıklanan 22. ve 23. Dönem Samsun Milletvekili, 60. Hükümet Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'e sosyal medyadan tebrik yağdı. Milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat başkanları sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

HAYIRLI OLSUN

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, yaptığı paylaşımda, "2019 Yerel Seçimleri'nde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak açıklanan Kurucu İl Başkanımız, 60.Hükümet'te Bakanlık ve 3 Dönem Samsun Milletvekilliği yapmış Sn. Mustafa Demir'in adaylığı #Samsun'umuz ve @Akparti'miz için hayırlı olsun. #ÖnceMilletÖnceMemkeket" ifadelerine yer verdi.

BELEDİYECİLİKTE YENİ DÖNEM

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Aday Mustafa Demir'in resmen aday olarak duyurulmasının ardından açıklamalarda bulundu. Köktaş değerlendirmesinde, "Karar açıklanmadan önce yerel belediyecilikten başarısı tartışmasız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan en titiz araştırmalar yapmış ona göre karar vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanının kararına herkes saygı duymak zorundadır. Belediyecilikte yeni bir döneme giriyoruz. Partinin görüşlerinin içinden gelen, kurucu il başkanlığı yapan çok önemli komisyon başkanlığı, bakanlık gibi görevlerde bulunan Mustafa Demir'in belediye başkanlığı adaylığı Samsun'a hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

HEMŞEHRİMİ TEBRİK EDİYORUM

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, "31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak açıklanan Kurucu İl Başkanımız, Bakanlık ve Samsun Milletvekilliği yapmış olan Sayın Mustafa Demir'i tebrik ediyorum, Partimiz ve Samsunumuz için hayırlı olsun.
#ÖnceMilletÖnceMemkeket" ifadelerini kullandı.

KILIÇ DA KUTLADI

AK Parti İstanbul Milletvekili ve önceki dönem Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç ise, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, 60. Hükümet'te Bakanlık yapan, Hemşehrim Sayın Mustafa Demir'i tebrik ediyorum. Samsun'a ve Partimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

MUHABBETİM HALKLA

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Şahin, yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok değerli halkımıza hizmet anlayışım, sevgim ve saygım devam edecektir. Hiçbir anında rol yapmadığım hayat anlayışım gereği son nefesime kadar her zaman ve her yerde kapım halkımıza sonuna kadar açık olacaktır. Benim muhabbetim makamlarla ve koltuklarla değil halkımızla olmuştur. Olmaya devam edecektir. Tüm hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Sevgiyle birlikte yürümeye devam edeceğiz" sözlerini kaydetti.

YILLARCA HİZMET ETTİ

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yaptığı paylaşımda, "Mart 2019 seçimleri için Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız tarafından Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak açıklanan Mustafa Demir'i tebrik ediyorum. Samsunumuza, hemşehrilerimize ve AK Partimize hayırlı olsun. #ÖnceMilletÖnceMemleket" derken, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "AK Partimize yıllarca hizmet etmiş, il başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlık görevlerini başarıyla yürütmüş olan büyüğümüz Sayın Mustafa Demir, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız olmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat açıkladığı adaylığın kendisi ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum" sözlerini kullandı.

MİLLETE HİZMET YOLUNDA

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle 31 Mart 2019 seçimlerinde, Ak Partimizin Samsun Kurucu İl Başkanı, 3 dönem Samsun Milletvekili görevini yürüten, önceki dönem Bayındırlık ve İskan Bakanımız Sayın Mustafa Demir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiştir. Milletimize hizmet yolunda şehrimize ve AK Partimize hayırlı olsun" sözlerini kaydetti.
19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, yaptığı paylaşımda, "Ak Partimizin Samsun Kurucu il Başkanı, 3 dönem Samsun Milletvekilimiz, Eski Bayındırlık ve İskan Bakanımız Sayın Mustafa Demir, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın taktirleriyle 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiştir. Şehrimize, hemşehrilerimize ve Partimize hayırlı olsun.
#ÖnceMilletÖnceMemleket" ifadelerine yer verdi.

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman ise, "Bu ekip daha çok çalışacak. İnşallah 31 Mart'tan çok büyük bir başarı ile çıkacağız.@RT_Erdogan @AKParti @CK_Samsun @Dr_Demircan @yzyilmaz55 @FuatKoktas55 @AvOrhanKIRCALI @avcakan @Rabia_BayKeser #ÖnceMilletÖnceMemleket" ifadelerini kullandı.
AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay ise paylaştığı yazıda, "Partimiz ve Genel Başkanımız, liderimiz Sn @RT_Erdogan'ın takdirleri ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Demir, partimize ve şehrimize hayırlı olsun. #DurmakYokYolaDevam" ifadelerine yer verdi.