Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ocak ayı meclis toplantısı, Davut Altan Toplantı Salonu'nda Samsun TSO Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında düzenlendi. 7 maddenin görüşüldüğü mecliste, bütün maddeler oy birliği ile kabul edildi.

İKİ KATINA ÇIKABİLİR

İki toplantı arasında yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Başkan Murzioğlu, 2018 yılında oda üyelerinden gelen talepler doğrultusunda ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) vasıtasıyla ekonomiye, işletmelere güç kazandıracak pek çok faaliyetin uygulamaya alınmasını sağladıklarını, pek çoğunun da takipçisi olduklarını söyledi. Başkan Murzioğlu, "TOBB'un ara ara yaptığı Türkiye Ekonomi Şurası'na geçtiğimiz pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız ve 7 bakan katıldı. Toplantıdan sonra, bir öncekinde olduğu gibi Cumhurbaşkanımız illerin ne kadar istihdam yapacağını bizlere sordu. Her il de sırayla kalkıp ne kadar istihdam yapacağını söyledi. Bizim şehrimizde 197 bin kişilik istihdam var. Biz geçen yıl, '10 bin kişiyi istihdam ederiz' demişiz ve 12 bin kişiyi istihdam etmişiz. Şimdi bana orada sorduklarında, ben mevcut istihdamı muhafaza etmeye çalıştığımızı söyledim. Ama istihdamımızı iki kat artıracağımızı, bunun da bir bedeli olduğunu, bu bedelin de karşılığında Samsun'da 7 tane, 600, bin 800 dönümlük parça parça dağınık vaziyette organize sanayi bölgeleri olduğunu ve buralara istenilen ölçülerde yatırımcı çekemediğimizi ama Samsun merkezde bize büyük bir arsa topluluğu içerisinde organize sanayi bölgesi yapılırsa, biz istihdamın iki katına çıkarılacağını söyledim' şeklinde konuştu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Başkan Murzioğlu, 'Cumhurbaşkanı ile aramızda farklı diyaloglar oldu. Bunlardan birisi daha önce basına yansıyan, tersane alanının endüstriyel alana çevrilmesiydi. Bizim bin dönümlük tersane alanımız var ve atıl durumda. Burasının endüstriyel alana çevrilmesi söz konusu. Orada TİGEM arazisi arasında 2 bin 400 dönümlük de tarım dışı bir arazi var. Buranın birleştirilerek organize sanayi alanı yapılmasını Cumhurbaşkanımıza söyledim. O da 'Tamam biz arazileri verelim' dedi ama bakanlarla anlaşamadığımız bir iki anekdot var. Belki birbirimizi anlayamadık. Ama bir araya gelip üzerinde tartıştığımız zaman birbirimizi anlayacağımızı zannediyorum. Biz tarım arazisi olmayan araziyi, endüstri değil organize sanayi olmasını istiyoruz. Eğer bu olursa istihdamı iki katına çıkaracağımızı söyledim. Biz Samsun'a büyük bir sanayi alanı yaratmak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

BÜTÇEDE TASARRUF

Toplantıda ayrıca yönetim kurulu ve bütçe ibrası da gerçekleşti. Samsun TSO Sayman üye Yiğit Tören, gelir ve giderlerle ilgili yaptığı sunumda, "8 milyon 720 bin lira olarak öngördüğümüz damız bütçesi, 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle, toplam geliri 10 milyon 975 bin 220 TL. Toplam gideri 7 milyon 341 bin 484 TL olarak gerçekleşmiştir" dedi.

Zerrin SOMUNCU