İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 31 Mart seçim sonuçlarını değerlendirdi. Sandıklara giderek oyunu kullanan, ülkenin ve Türk milletinin geleceğine, demokrasiye sahip çıkan herkese teşekkür eden Yaşar, seçimleri kazanan tüm adaylara da başarılar diledi.

KATTIĞI GÜÇ ORTADA

Milletvekili Yaşar, 'Devletin tüm olanaklarını, medya organlarını sonuna kadar kullanan bir rakiple mücadele ettik. Seçim kampanyaları eşit şartlarda yürütülmediği halde bu seçimlerde de İYİ Parti'nin varlığını ve gücünü kanıtladığımıza inanıyoruz. Seçim sonuçları, İYİ Parti'yi güçsüz göstermek isteyenlere halkımız tarafından verilmiş en güzel cevabı içermektedir. İYİ Parti, Türkiye gerçekten zor bir süreçteyken siyasete müdahil olmuş, umudu, demokrasiyi büyütmüştür. Türk halkı da bizlere güvenerek, Türkiye'nin beklentilerine özellikle değişim beklentilerine en güzel cevabı sandıkta vermiştir. Aziz milletimiz bu seçimde verdiği mesajla bu sürecin önünü açmıştır. Türk milletinin bir demokrasi kültürü vardır. Bu seçimin sonucu önemli bir tabloyu gözler önüne serdi. Bu seçimin galibi Millet İttifakı'dır. İYİ Parti'nin Millet İttifakı'na kattığı güç ortadadır. Bu seçimde nifak değil birlik kazanmıştır. İftira değil birlik kazanmıştır. Tehdit değil cesaret kazanmıştır' ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BAŞARI SAĞLADIK

Millet İttifakı olarak Samsun'da önemli bir başarı elde ettiklerini belirten Milletvekili Yaşar, 'Samsun halkı Millet İttifakı'na güvendi, İlkadım ve Atakum ilçelerinin belediyelerini bizlere emanet etti. Samsun'un nüfus, yerleşim, ticaret büyüklüğü bakımından önemli olan noktaları bize emanet edildi. Sanayi kenti olarak tabir edilen, sanayinin yüzde 70'inin bulunduğu, ticaretin büyük bir kısmının gerçekleştiği bölgeler bizlere emanet edildi. Samsunlu hemşehrilerimiz, 31 Mart'ta, sadece kendilerini, ailelerini, çevrelerini ya da bulunduğu ilin, coğrafyanın kaderini etkileyecek bir kararla değil, Türkiye'nin istikbalini etkileyecek bir kararla sandığa gideceklerinin bilinciyle hareket etti. Önümüzdeki süreçte bizim yöneticiliğini yaptığımız belediyelerde nasıl olumlu bir gelişim sağlanacak bunu hep birlikte göreceğiz, bizlere güvenen hiçbir vatandaşımızı mağdur ve pişman etmeyeceğiz.' ifadeleriyle, seçimle ilgili önemli konuların altını çizdi. Bu seçim, İYİ Parti'nin Türk siyasal yaşamındaki önemini bir kez daha gösterdi. Hangi sonuç olursa olsun, üstün bir gayretle çalışan tüm teşkilatımıza ve partililerimize, İYİ Parti'ye ve İYİ Parti adaylarına Millet İttifakına güvenerek oy veren tüm vatandaşlarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum' ifadelerini kullandı.