Mazbatasını alan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, dün belediye binasında gerçekleştirilen devir teslim töreni ile göreve başladı. Samsun'daki birçok belediyenin aksine, yeni başkan Cemil Deveci, belediye mührünü Atakum Belediye eski başkanı İshak Taşçı'dan aldı.

DEMOKRASİNİN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ

Devir teslim töreni, Başkan Cemil Deveci'nin belediye binası önünde toplanan coşkulu kalabalığa seslenmesiyle başladı. Deveci, Atakum'da demokrasinin güzel bir örneği yaşandığını belirterek, "Seçim dönemini de gülerek, oynayarak geçirmiştik. Ben buraya mesai yapmaya geldim. Atakum'un demokrasiye, kendi geleceğine sahip çıkmasının tescili bu. Belediye başkanları, 5 yılda bir değişiyor ama belediye bürokrasisi kalıyor. Belediye çalışanları her gelen belediye başkanı ile mesai yapıyor. Belediyeyi, kamu kurumu yapan da budur. Yerel yönetimler demokrasinin kalesidir, bürokrasi de devam ettiği için kamu kurumudur. Biz Atakum'un tüm bireylerine hizmet için varız. Atakum'un tümüyle gönül bağı kuracağız" diye konuştu.

ATAKUM İÇİN KATKI VERECEĞİZ

Konuşmanın ardından belediye mührünün teslimi için başkanlık makamına geçildi. Başkan Cemil Deveci'yi makamın kapısında karşılayan Taşçı, tebrik etti. Partililer ve belediye meclis üyelerinin de katılımıyla gerçekleşen görüşmede Taşçı, "Hiç kimse küstürülmeden güzel bir seçim yarışı oldu. Halkın kararına saygımız sonsuz. Halkımız teveccühünü, Cemil beyden yana kullandı. Bunu saygıyla karşılıyoruz. Yüce Rabbim kendisini utandırmasın. İnşallah Cemil Bey, bizim yaptığımız güzel hizmetlerin üzerine kendi projelerini de ekleyerek Atakum'un güzel yarınlara açılmasını sağlar. Atakum sevdalısı olarak, her ihtiyaç olduğunda kendisine yardımcı olacağız. Birikimimizi, tecrübemizi her zaman paylaşmaya hazırız. İkimizin de tek derdi Atakum. Makamlar gelip geçici. Biz de birlik ve beraberlikten yanayız. Kendisine her zaman güzel işler yapması konusunda elimizden gelen katkıyı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Mührü teslim alan Cemil Deveci, Taşçı'ya teşekkür ederek, "Bugün nöbet değişimi günü. Atakum'da komşuluk hukukunu tesis edeceğiz. Böyle bir kent oluşturabilmek için Sayın İshak Taşçı'nın yakasını bırakmayacağım. Tavsiyelerini alacağım. Bu ülke bizim" sözlerini kaydetti. Törenin sona ermesinin ardından, eski başkan Taşçı, Başkan Deveci'ye Atakum'da yapımı devam eden projeler hakkında bilgilendirme yaptı.

Şükrü Berk ASKAR