Kavak Dernekleri Federasyonu binasında yapılan 4. Olağan Genel Kuruluna İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kavak Belediyesi eski Başkanı Şerif Ün, iş adamı Şerif Korkmaz, federasyona üye dernek başkanları ve delegeler katıldı. 4. Olağan Genel Kuruluna divan başkanı olarak Şerif Ün seçildi.

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Denetim, mali ve disiplin kurulu raporlarının oylanmasıyla başlayan genel kurulda geçtiğimiz hafta KADEF başkanlığına talip olan ve adaylıktan çekildiğini açıklayan iş adamı Şerif Korkmaz, 'Necattin Demirtaş başkanım bizi yanına çağırarak KADEF'te artık bir seçim olmaması gerektiğini belirtti. 'Kavaklılar artık birlikte hareket etsin, Bayram bey bu dönem devam etsin' teklifi üzerine adaylıktan geri çekildim. Desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Aday olurken açıkladığımız projeler Bayram beye nasip olur. Her alanda kendisine destek vereceğiz' dedi. Daha sonra söz alan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, 'Dernek herkesin ortak değeridir, ortan hareket edilmesi gerekir. İkili veya üçlü çekişmelerde gerginlik yaratılıyor. Bu işin içinden çıkılmadığı için Şerif kardeşimden böyle bir ricada bulundum. Bizi kırmayarak adaylıktan çekilen kardeşime teşekkür ediyorum. Biz burada bayrak tutacağız. Önemli olan aşağı düşürmeden yukarıya taşımaktır' diye konuştu.

DERNEK İSMİ DEĞİŞTİ

Olağan Genel Kurul'da Federasyon tüzüğünde değişimler de yaşandı. Tüzüğün birinci maddesinde yer alan Kavak Dernekleri Federasyonu'nun kısaltması olan KADEF ismi, 2008 tarihinde İzmir'de kurulan Kıyı Karadeniz Dernekleri Federasyonu kısaltması KADEF ile çakıştığından dolayı 5253 sayılı Dernekler Kanunun 29. maddesi gereğince değişime gidildi. KADEF olan kısaltma oy birliği ile KA-DEF olarak değiştirildi.

TEK LİSTELİ SEÇİM

Tek aday ve tek liste olduğundan dolayı açık oylama ile yapılan seçimde, Kavak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı olarak mevcut başkan Bayram Erişgin oy birliği ile seçildi. Yönetim Kurulu asıl üyeler, Bahri Çakır, Şakir Öksüzoğlu, Selçuk Bolat, Sezahattin Temurkıran, Murat Tuncel, Celal Kesenci, Sami Kılıçoğlu, Selamet Kayaoğlu, Gültekin Özçelik, Ümmet Öngör, Erol Kaygısız, İbrahim Canaz, Mustafa Sağıroğlu ve Avni Sekmenoğlu isimlerinden oluştu. Denetim Kurulu ise, Necmettin Bektaş, Gültekin Vanlı ve Erdal İnal; Disiplin Kurulu ise Şeref Demirci, Rasim Yıldırım ve Mustafa Dura isimlerinden oluştu.

BİNA İŞİNİ ÇÖZECEĞİZ

Seçimden sonra teşekkür konuşması yapan başkan Erişgin, 'Kuruluşundan beri her aşamasında görev aldığım KA-DEF'imizin iki aylık genel başkanıyım. Bu zamana kadar KA-DEF'te görev yapan herkese teşekkür ediyorum. KA-DEF hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Bir hemşehri kuruluşudur. Siyasette, bürokraside ve ticarette başarılı olan hemşehrilerimizle daime gurur duyar. Gün birlik olmak günüdür. KA-DEF'in en büyük sorunu kendine ait yer sorunudur. İlk işimiz bunu yapmak olacaktır, yönetimimle bu işi başaracağım. Teveccüh gösterip bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde adaylıktan çekilerek olgun davranış gösteren Şerif Korkmaz'a da teşekkür ediyorum' dedi.

Erdinç YILDIZ