Samsun Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı cankurtaranlar, Büyükşehir Belediyesi ve Atakum Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından Türkçe ve Arapça olarak hazırlanan uyarıcı broşürler, Çobanlı İskelesi'nden başlanarak Atakum sahili boyunca denize giren vatandaşlara dağıtıldı.

ARAPÇA YAZILI BROŞÜR DAĞITILDI

Sıcakların artmasıyla denize giren vatandaşların çoğalmasıyla birlikte boğulmaların önüne geçebilmek amacıyla hazırlanan 'Dikkat önce can güvenliği', 'Tehlike anında yapılması gerekenler' ibareli el broşürleri polis, zabıta ve cankurtaranlar tarafından denize giren vatandaşlara ve sahil boyunca yürüyen vatandaşlara dağıtıldı.

Broşür dağıtımı sırasında, yabancı uyruklu vatandaşlar için özel olarak hazırlanan Arapça uyarıcı el broşürleri de dağıtıldı.

Denize giren vatandaşlar ise broşür dağıtımından memnun kaldıklarını ifade etti. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopter ise Atakum plajı üzerinden denizi kontrol etti.

Erdinç YILDIZ